Ovo je tačna Panterova plata, ali to nije sve!

Autor: Nemanja Janošev
subota 10.07.2021.
09:44
Izvor: Sportske.net

Dolazak koji je stigao niotkuda izazvao je brojne reakcije.

KK Partizan NIS
KK Partizan NIS

Povezane vesti

Američki košarkaš Kevin Panter najskuplje je i najveće pojačanje Partizana ovog leta, bar za sada.

Stigao je kao prva akvizicija Željka Obradovića po povratku najboljeg trenera Evrope u Humsku, i to kao bivša uzdanica Crvene zvezde, čiji je bio jedan od ljubimaca.

Odmah se pojavila informacija evropskih medija da je u pitanju plata od čak tri miliona dolara po sezoni, što je najunosniji ugovor u istoriji srpske košarke. To je momentalno demantovao prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović. Međutim, grčki mediji su sada objavili tačne cifre, nakon što se čitava stvar slegla.

U pitanju je plata od 2.6 miliona evra, što nije daleko od prvobitne informacije, a postoje i "veliki bonusi", kako se piše, za ostvarenja ciljeva u novoj sezoni. Pod tim se podrazumeva osvajanje Evrokupa, ABA lige i domaćih trofeja, što je Željko Obradović najavio po dolasku, ali isto tako inakon jučerašnjeg žreba za drugo po redu evropsko klupsko takmičenje. Dakle, Panter bi mogao da inkasira približno tri miliona dolara za dve godine ugovora među crno-belima, ukoliko ne i više u zavisnosti od rezultata i koliki su ti "veliki bonusi".

Podsećamo, Partizan je ovog leta, pored Pantera, angažovao Zeka Lideja, Aleksu Avramovića i Rodiona Kurkusa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke