Ovo nije najubedljivija pobeda Zvezde u ''Morači''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.01.2023.
21:52
Izvor: Sportske.net

Malo je nedostajalo.

AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic
AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Povezane vesti

Crvena zvezda je nastavila svoju seriju pobeda u AdmiralBet ABA ligi večerašnjim ubedljivim trijumfom u podgoričkoj ''Morači'' protiv domaće Budućnosti rezultatom 76:56.

Nijednog trenutka pobeda aktuelnog šampiona nije dolazila u pitanje, briljirali su Kampaco i Luka Mitrović pre svih, pa večeras ništa nije podsećalo da su ova dva kluba pre samo par godina vodili velike borbe za titule u AdmiralBet ABA ligi.

Tokom TV prenosa bilo je postavljeno pitanje i da li je Zvezda možda stigla i do najubedljivije pobede nad Budućnosti u gostima od kada se igra AdmiralBet ABA liga, ali odgovor je negativan.

Zvezda je još ubedljivija bila u ''Morači'' u sezoni 2016/17, kada je u okviru 13. kola savladala Budućnost u Podgorici sa 77:54.

Tada je Ognjen Kuzmić bio najefikasniji u Zvezdi sa 13 poena, Čarls Dženkins je upisao 11, a Marko Simonović i Nejt Volters po 10 poena. Kod Podgoričana je tada jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom bio Rejnolds sa 11 poena.

Podsetimo, Zvezda je generalno najubedljiviju pobedu protiv Budućnosti ostvarila na kraju sezone 2018/19, kada je u majstorici finala plej-ofa savladala Budućnost u beogrdaskom ''Pioniru'' sa 97:54.

Ukupno su Crvena zvezda i Budućnost u AdmiralBet ABA ligi odigrali 55 međusobnih duela, Zvezda je dobila 30, Podgoričani 25.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke