Ovo nije zaslužio - Alimpijević postao omražen u Bursi!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 15.10.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

A vodio ih je do finala Evrokupa.

twitter
twitter

Povezane vesti

Od ljubavi do mržnje kratak je put, o tome najbolje svedoče scene iz Burse na dočeku nekadašnjeg trenera ovog tima Dušana Alimpijevića, koji je letos preuzeo Bešiktaš.

Alimpijević je ubedljivo najuspešniji trener u istoriji Burse. Srbin je predvodio ovaj tim od 2020. do 2023. godine i senzacionalno ga odveo do finala Evrokupa 2022. godine, kada je čitav košarkaški svet upoznao ovaj, do tada, gotovo nepoznat klub. Alimpijević je proglašen za najboljeg trenera Evrokupa u sezoni 2021/22.

Ipak, ovog leta pukla je ljubav između Alimpijevića i Burse, a Srbin je preuzeo Bešiktaš, što mu u Bursi nisu oprostili, o tome govore scene sa jučerašnje utakmice u kojoj je srpski trener predvodio novi tim protiv starog.

Bursa je u meču šampionata Turske posle produžetka savladala Bešiktaš sa 82:76, ali je to ostalo u drugom planu.

Glavni utisak je mržnja domaćih navijača usmenera prema Alimpijeviću. Na trbinama hale u Bursi mogao se uočiti transparent na kojem je predstavljeno da srpski trener jedino razmišlja o novcu, a bio je i na novčanici od 100 dolara.


Sve je eskaliralo po zavšetku utakmice kada je jedan od igrača Burse prišao bivšem treneru, došlo je do fizičkog kontakta, a moralo je da reaguje obezbeđenje.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke