Ovo smo čekali - Vasa Micić otkrio hoće li biti deo reprezentacije Srbije ovog leta!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 20.06.2021.
00:02
Izvor: Sportske.net

Čekajući ponudu iz NBA lige...

Povezane vesti

Najbolji košarkaš Evrope Vasilije Micić otkrio je gostujući u emisiji "24 minuta sa Zoranom Kesićem" da je Efes trebalo da bude kratka, usputna stanica za njegovu karijeru, a ujedno i hoće li biti deo reprezentacije Srbije ovog leta.

Ipak, Vasa je ostao tri godine u Istanbulu, a ove sezone se okitio titulom u Evroligi, čiji je bio dvostruki MVP. Ovog leta, trebali bismo da ga gledamo u novoj sredini. Najbliži je odlasku u NBA ligu, odnosno, Oklahoma siti Tandere koji imaju prava na njega budući da su ih dobili od Filadelfije.

"Imam još dve nedelje da razmislim. Moja želja jeste da odem u NBA ukoliko dođe nešto što može da me ispuni na svim poljima. Mislim da to nije nezahvalno od mene. Ukoliko se to ne desi, Evropa je, naravno, opcija i postoji nekoliko klubova", rekao je Micić u emisiji "24 minuta" i istakao da je trebalo jednu sezonu da ostane u Efes po dolasku.

On je potom osvrnuo na odliku Nikole Jokića da ne zaigra za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, te na Igrama ovog leta.

"Imate prava da se razočarate u njegovu odluku. Svi mi imamo veliku strast za igranje u reprezentaciji. Jokić nas je uverio da moramo da poštujemo njegove odluke i sve su za poštovanje. Nijedan košarkaš u reprezentaciju ne dolazi sa interesom, već svi igramo sa srcem. Mnogi igrači su u reprezentacijama oživljavali svoju karijeru. Što se Jokića tiče, on je posebna ličnost za mene. Ja nešto slično proživljavam u Evroligi. Shvatam koja je njegova želja da ostane pribran i da sačuva svoju privatnost. Razumem njegovu odluku i neću da je komentarišem", kazao je Vasilije Micić.

Na duhovito pitanje novinara da mu obeća da će biti deo selekcije Srbije iz razloga što svi to priželjuku, posebno ove godine, Micić je rekao:

"Ja mogu samo da obećam zbog toga što sam ovde u emisiji. Sve što ste rekli, ja ću to ispuniti", kazao je Micić uz smeh i nastavio dalje o reprezentaciji.

"Meni mnogo znači. Mislim da su sve naše košarkaške legende izgradile svoja imena u reprezentaciji, jer klupska košarka je nešto što brzo ispari. Jesu lepe titule u Evroligi, ali sva odličja u reprezentaciji su lepša, draža. Nikada nisam imao problem da se odazovem, ja se samo javim i tu sam, nikada nisam ni razmišljao o tome. Ipak, sezone su prenaporne i ko god neko želi da odmori neku godinu, to moramo da shvatimo. Telo daje signale. Ja kada mogu da igram i spreman sam, uvek ću doći. Volim svoje drugare, mi smo svi gotovo ista generacija. Ne pravim oko toga nikakvu pompu", otrkio je Micić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke