Ovo su svi čekali - Oglasio se Irving sa jasnom porukom

Autor: Sportske Net
četvrtak 14.10.2021.
11:10
Izvor: Sportske.net

Ostaje pri svom.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Proteklih dana jedna od glavnih vesti u košarkaškim, ali i sportskim krugovima, bila je odbijanje Kajrija Irvinga da se vakciniše protiv koronavirusa. Košarkaš Bruklina zbog ove odluke ne može da trenira, niti nastupa za svoj tim. On čak ne može ni da uđe u halu u Njujorku, jer nevakcinisanima nije dozvoljen ulaz. 

Plejmejker je odlučio da se oglasi povodom ovog pitanja i obavesti javnost da bez obzira na neigranje i smanjenu platu, on ostaje pri svojoj odluci.

"Ako me predstavljaju kao heroja ili negativca, greše. Nije mi to bila namera. Radi se o izboru onoga što je najbolje za vas. Mislite da želim da izgubim novac? Da zaista želim da odustanem od svog sna da osvojim prvenstvo? Da želim da se odreknem svog posla? Da želim da sedim kod kuće? Ne treba da se delimo, već da poštujemo svačiji izbor“, rekao je Irving i dodao:

„Svako ima pravo da radi ono za šta smatra da je za njega najbolje. Tužno je videti kako se svet deli zbog ove situacije. Ovo su luda vremena. Ja nisam antivakser. Radi se o onome što meni prija. Osećam se nesigurno i to je u radu. Znam posledice odluke koju donosim. Nisam nikoga povredio. Nisam počinio nikakav zločin. Uz one sam koji su ostali bez posla zbog ovog pravila. Kao i uz one koji su odlučili da se vakvinišu i koji žele da budu sigurni. Ja podržavam i poštujem svačiju odluku.

Svestan sam finansijskih posledica koje ću trpeti, ali realnost je takva da moram da budem vakcinisan da bih bio u Njujorku, da bih bio sa timom. A ja sam odlučio da se ne vakcinišem i molim vas sve da poštujete taj izbor. Nastaviću da treniram, kako bih bio u formi i spreman da zaigram.

Ne povlačim se. Neću odustati od ove igre zbog obavezne vakcinacije ili zbog toga što ću ostati nevakcinisan“, navodi se u saopštenju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke