Pa ovome nema kraja, Jokićev MVP standard u pobedi, niko nije ni blizu!

Autor: Boris Jovanović
petak 28.05.2021.
08:07
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić nastavio sa neverovatnim partijama!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić je ovoga puta imao pomoć. Neočekivanu, Ostin Rivers se raspucao u poslednjoj četvrtini, 16 od 21 poen je ubacio u poslednjoj četvrtini, uz to četiri trojke. Ipak, ne menja stvar, Jokić je stavio Nagetse na leđa i nosi ih ka polufinalu. Ubacio je 36 poena, imao 10 skokova i 5 asistencija, brejk i možda i prelomni meč serije. 

Podsetimo, Rivers je potpisao prvo desetodnevni ugovor u aprilu, pa je zatim obaveza produžena do kraja sezone. 

Na drugoj strani, u Portlandu, Lilard 37 poena, ali klupa zakazala. Karmelo je dodao 17, ostali rezervisti svega dva poena. 

Jokić je imao ponovo preko 50% šuta, ubacio je četiri trojke iz sedam pokušaja, svih osam bacanja. U plej ofu Srbin postiže u proseku 36 poena, imao 60% šuta, 50% trojke, 90% bacanja, čini nam se da je priča oko toga ko je MVP sada potpuno deplasirana. 

Čini se da je serija Majamija i Milvokija blizu kraja, Baksi se bez ikakvih problema dobili na Floridi, vode 3:0 protiv prošlogodišnjeg šampiona Istoka i razlika u kvalitetu je izgleda ogromna, Majami je držao prvu utakmicu tesnom, u drugoj i trećoj su brzo ostali bez daha. Milvoki je pojačao odbranu, spustio ih na manje od 38% šuta, tu je priča bila gotova. Midlton je predvodio šestoricu dvocifrenih sa 22 poena, dodao je 8 skokova, 5 asistencija. Janis po 17 poena i skokova, pet dodavanja, Holidej 19 poena, 12 asistencija...

Kod Majamija Bjelica 14 poena, ubacio je tri trojke za manje od 20 minuta, imao četiri skoka i dve asistencije. Šteta što ostatak tima nije ni približno dobro šutirao. Dragić samo 3 od 14, "Zmaj" je završio sa 8 poena. 

Lejkersi su prvi put od 2013. igrali u Stejpls Centru u plej-ofu. I stigli do pobede, nije bilo lepo, ali najvažnije je da vode sa 2:1. Odbranom su opet slomili Sanse, Buker je lođe šutirao, završio sa 19 poena, u poslednjem minutu je isključen zbog teškog prekršaja nad Šrederom. Nakon bledog starta serije, Entoni Dejvis je odigrao dva strašna meča, završio je sa 34 poena i 11 skokova. Lebron je brojao do 21, uz 9 asistencija i 6 skokova, izgubio je 7 lopti, ali u ukupnom zbiru nije značilo ništa. Jedina loša vest za navijače Lejkersa je povreda Koldvel-Poupa, videćemo koliko će odsustvovati.

Rezultati:

Majami - Milvoki 84:113 (0:3)
LA Lejkers - Feniks 109:95 (2:1)
Portland - Denver 115:120 (1:2)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke