Pablo Laso pivom ''zalio'' pobedu nad Partizanom, pa ga uporedio sa Zvezdom!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.11.2023.
00:00
Izvor: Sportske.net

Od Zvezde je izgubio, protiv Partizana je bio uspešniji.

Screenshot/FC Bayern Basketball
Screenshot/FC Bayern Basketball

Povezane vesti

Posle Željka Obradovića, pred novinare je na pres konferenciji u Minhenu izašao i trener Bajerna Pablo Laso koji je imao mnogo razloga za zadovoljstvo zbog  pobede rezultatom 94:85 nad crno-belima.

U jednom trenutku je pred novinarima ''osvežio grlo'' pivom koje je stajalo na stolu, a večerašnji trijumf vidi kao priliku da njegovi igrači podignu nivo smopouzdanja za naredne izazove.

''Moji momci su bili za to da dobiju utakmicu, bez obzira da li su igrali dobro ili loše. Bitno je bilo da su svi pratili plan i da su bili fokusirani. Ne mogu reći da je jedan igrač bio dobar i tako da zanemarim ostale. Ok Francisko, Edvards, Ibaka. Ovo je timski uspeh, za mene je i Karčenkov odigrao odlične minute. Bio je energičan, 16-godišnjak koji izađe na teren i igra bez straha... Veoma sam srećan zbog njega i zato ne mogu da izdvojim samo jedno ime, ovo je bio timski posao.

Mislim da smo igrali loše u prvoj četvrtini. Samo smo ih čekali, nismo imali kontrolu. Imali smo sreću da smo pogađali šuteve, da nismo bili bismo u zaostatku od 20 poena. Nisam bio srećan performansom. Od tada smo igrali daleko bolje i u odbrani i u napadu. Manje smo gubili loptu, bolje smo postavljali blokove i generalno smo bolje igrali'', objašnjava Laso.

Pre dve nedelje Bajern je u Beogradu poražen od Crvene zvezde sa 74:68, pa se Laso prisetio i tog meča, uporedivši ekipe Partizana i Crvene zvezde.

''Mislim da su oba tima veoma talentovana. Zvezda je potpisala veoma iskusne igrače, Teodosića, Tobija, igrače koji su dugo u ligi. Mislim da Partizanu treba još malo vremena. Doužer je nov, Kaminski je nov, Kaboklo je nov. Trebaće im vremena da budu najbolji. Takođe, i Panter je van terena...

I Zvezda je promenila trenera, trebaće im vremena da budu na najboljem nivou. Oba tima su odlična, kompetativna, imaju odlične igrače. Znamo da moramo da igramo tamo i videćemo se opet sa Zvezdom. Verujemo da su oba tima odlična, dosta ih poštujemo, znamo koliko ih je teško dobiti. Trenutno smo na 1:1 sa srpskim timovima, nadamo se da će na kraju biti 3:1'', poručio je Laso.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke