Pakao bivšeg NBA igrača - od zubobolje do borbe za život

Autor: Filip Rodic
petak 20.09.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Život piše drame.

EPA/ Peter Foley
EPA/ Peter Foley

Povezane vesti

Američki košarkaš Peri Džons govorio je o borbi za život usled virusa otkrivenog prilikom odlaska kod zubara. Njegova priča brzo se proširila po mnogim značajnijim medijima u SAD i Evropi.

Samo ime Perija Džonsa ne znači mnogo široj košarkaškoj publici. Bivši 28. pik drafta 2012. godine proveo je prve tri sezone u jakom timu Oklahoma siti tandera, domogavši se velikog finala sa mladom i vrlo talentovanom ekipom.

Iznenadna bolest drastično je promenila kurs Džonsove karijere. O tome je govorio prilikom gostovanja u "Run your race" podkastu.

"U drugoj godini sam se razboleo. Razboleo sam se do tačke kada sam bio blizu smrti. Otišao sam kod zubara pre početka Letnje lige. Imao sam virus koji mi se širio u mozgu, a onda mi je dato najmanje nedelju i po dana života. Verovatno sam imao smrtonosni moždani udar ili tako nešto. Rekli su da se to širilo od disajnih puteva do grla ka mozgu. Zato nisam mogao da otvorim usta", pričao je Džons, prenevši i atmosferu u bolnici.

"Probudio sam se, majka plače, moji drugari plaču... Sećam se da sam ležao u krevetu, gledao u TV, gde je rečeno 'Peri Džons nije ovde zbog zubobolje'. Počeo sam da plačem u bolničkom krevetu i borim se za život", naveo je Džons.

Na svu sreću, operacija se završila dobro i nastavio je sa košarkom.

Po povratku na teren je odgrao još jednu sezonu za Tandere, pa se oprobao u NBA Razvojnoj ligi. Usledila je selida za Evropu, gde je nosio dres ruskog Himkija, turske Burse i nemačkog Vurcburga. Karijera ga je dalje vodila u Kinu, Tajvan, Portoriko, a trenutno nastupa za Spartans distrito kapital u Venecueli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke