Panatinaikos izašao iz očajne serije, Papapetru prejak za Makabi

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 11.03.2021.
21:56
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda "zelenih".

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa prekinuli su seriju od tri uzastopna poraza u Evroligi pošto su na svom terenu slavili protiv Makabija 81:63 u 29. kolu elitnog takmičenja.

Najzaslužniji za 10. trijumf atinskog velikana u Evroligi bio je Joanis Papapetru, koji je meč završio sa 20 poena zabeleživši i pet skokova.

Domaći tim je ušao bolje u meč i vrlo brzo stigao do osetnije prednosti, a u ovom delu igre dominirao je Aron Vajt, koji je bio nepogrešiv u šutu za dva poena.

Kada je u jednom trenutku Mario Hezonja pogodio trojku dovevši Panatinaikos do plus 18 činilo se da gostima iz Tel Aviva preti katastrofa.

"Zeleni" su i u drugoj deonici održavali dvocifrenu prednost, a na poluvreme su otišli sa 13 poena viška.

Elijah Brajant je u trećoj četvrtini postigao trojku koja je istopila prednost domaćih na svega osam poena viška, međutim Hezonja i Sant-Ros su munjevito vratili dvocifrenu razliku Panatinaikosu.

Blagi trzaj u finišu deonice imali su gosti koji su stigli do dve uzastopne trojke preko Dorsija i Vilbekina, a zatim su i Dibartolomeo, Kaloirao i naposletku Žižić približili Makabi na samo tri poena zaostatka.

Poslednju deonicu daleko bolje počeli su domaći koji su za tri minuta igre vratili dvocifrenu razliku.

Papapetru je na nešto više od dva minuta do kraja sa pet poena u nizu doneo "zelenima" plus 15, čime je tada već bilo jasno da gostima nema spasa.

Osim vodećeg strelca tima zapaženi kod pobednika bili su Vajt sa 15, Mitroglu i Hezonja sa po 12 poena.

Kod gostiju daleko najbolji bio je Vilbekin sa 14 poena, od kojih su čak 12 bili zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke