Panatinaikos lako sa PAOK-om pred Zvezdu, Ataman traži veća ulaganja!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.03.2024.
23:25
Izvor: Sportske.net

Nova, 20. pobeda u domaćem šampionatu.

EPA/ Georgia Panagopoulou
EPA/ Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Ekipa Panatinaikosa će u sredu u 30. kolu Evrolige gostovati Crvenoj zvezdi u Beogradu, a pre toga je večeras imala još jedno ''vruće gostovanje'', protiv PAOK-a u Solunu, u okviru 21. kola šampionata Grčke.

Ipak, tim trenera Atamana je lako izašao na kraj sa domaćinom, slavio je sa 89:73 i zadržao prvo mesto sa jednom pobedom više od Olimpijakosa.

Džerajan Grent je sa 15 poena i osam asistencija bio najefikasniji u ekipi Panatinaikosa, a Marijus Grigonis je postigao 14 poena.

Ekipu PAOK-a je predvodio poljski reperezentativac Mihal Mihalak sa 14 poena.

Posle meča je zanimljiv razgovor sa novinarima imao trener Panatinaikosa Ergin Ataman.

Najpre na temu prevelikog broja utakmica u sezoni.

''To je situacija o kojoj razgovaramo deset godina, to je globalno pitanje. Postoje lige sa više timova i utakmica. Ako pogledate kalendar, videćete da ima mnogo utakmica.

Verujem da će dva grčka evroligaša biti u plej-ofu, a njihov raspored će biti dodatno opterećen. To ostavlja dva meseca odmora za igrače. Radi se na poboljšanju, ima razgovora i mora se naći najbolji mogući realni plan'', rekao je Ataman.

On je apelovao i na državne organe u Grčkoj da više ulažu u sport.

''Nadam se da će država sve više ulagati u košarku i terene, što će biti veoma važno za budućnost grčke košarke. Video sam u drugim zemljama poput Španije, Italije, Litvanije i drugih zemalja mnogo bolje objekte.

Ljudi vole košarku. Vidim je na ulici, a Grčka bi trebalo više da ulaže u sport", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke