Panatinaikos odustao od Balcerovskog, ima novu metu - iz NBA lige!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.07.2023.
22:07
Izvor: Sportske.net

Rok za odluku je večeras u ponoć, ali izgleda da su Atinjani već prelomili.

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Preneli smo sinoć, Panatinaikos traži još jedno pojačanje na centarskoj poziciji, a u najužem izboru je bio Poljak Aleksander Balcerovski iz Gran Kanarije, proglašen za ''Zvezdu u usponu Evrokupa'' u prethodnoj sezoni.

Gran Kanarija, koja je sa Balcerovskim u timu osvojila Evrokup, dala je rok zainteresovanim klubovima do večeras u ponoć da plate pola miliona evra na ime otkupne klauzule, kako bi angažovali 22-godišnjeg centra i činilo se da će Panatinaikos to i uraditi.

Ali, večeras ''Eurohoops'' prenosi da su Atinjani odustali i da su se okrenuli novoj meti, sa dugogodišnjim iskustvom iz NBA lige.

U pitanju je Noa Vonle, koji je prošle sezone nastupao za Boston Seltikse, a prethodno je bio član i Bruklina, Denvera, Minesote, Njujorka, Čikaga, Portlanda. Ipak, prvi su ga izabrali Šarlot Hornetsi, na draftu 2014. godine.

On će u avgustu napuniti 28 godina, a radi se o igraču koji se može koristiti i kao krilni centar, ali i kao ''petica''.

Ipak, važno je napomenuti da mu nedostaje iskustvo u evropskoj košarci. Ipak, njegove godine idu u prilog selekciji, jer je i dalje u vrhuncu karijere.

Odigrao je 362 utakmice u regularnoj sezoni, sa prosekom od 4.7 poena i 4.9 skokova, a dolazak u Panatinaikos bi mu bio prvo evropsko iskustvo. Navodno, traži ugovor od sedam cifara. Previše za Janakopulosa, ili...?

OVDE možete da vidite kako trenutno izgledaju rosteri evroligaških ekipa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke