Sjajan je Doužer, ali falio je Panter kad je najvažnije - Poraz Partizana u Atini!

Autor: Darko Mitrović
petak 19.01.2024.
22:18
Izvor: Sportske.net

U odsustvu Pantera, Doužer je odigrao odličan meč, ali nije bio dovoljno za podvig.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U derbiju 22. kola Evrolige, Partizan je večeras kao gost u prepunoj OAKA Areni u Atini poražen od Panatinaikosa rezultatom 84:71.

Crno-belima je ovo jedanaesti poraz u sezoni, sada imaju skor 11-11, a Panatinaikos je upisao četvrtu uzastopnu pobedu, ukupno četrnaestu, za skor 14-8 na četvrtom mestu na tabeli.

Kao i na svim ostalim utakmicama ovog kola Evrolige, i u Atini je odata pošta iznenada preminulom srpskom treneru Dejanu Milojeviću, a košarkaši Partizana su na teren izašli u majicama sa njegovim likom, njegovim imenom i brojem 13 koji je nosio tokom karijere, uz poruku ''i najveći borci nekada odlaze''.

Partizan je večeras bio oslabljen neigranjem kapitena Kevina Pantera, uz odranije povređenog Aleksu Avramovića, a u sastavu nije bilo ni Tristana Vukčevića.

Bez obzira na taj hendikep na spoljnim pozicijama, Partizan je odlično započeo ovu utakmicu, a to se posebno odnosi na Doužera i Kabokla, koji su do sredine prvog kvartala jedini postizali poene za crno-bele. Partizan je imao blagu prednost, a na drugoj strani Panatinaikos je u tom perisu uglavnom odgovarao preko Kendrika Nana i Dinosa Mitoglua.

Dobro je Partizan izgledao i u odbrani, a kako je meč odmicao, bilo je sve više rešenja i u napadu.

Najveći problem tokom prvog poluvremena, a onda i u poslednjoj četvrtini, bio je veliki broj izgubljenih lopti crno-belih, koji su time kvarili generalno dobar utisak o svojoj igri. Prva veća rezultatska kriza usledila je sredinom druge četvrtine, kada se razigrao Grigonis koji je za kratko vreme stigao do čak deset poena, a Panatinaikos je poveo sa 40:31.

Otprilike u to vreme i Kaboklo ulazi u problem sa faulovima, napravio ih je tri, pa je trener Obradović zatim na teren slao i Kaminskog i Koprivicu, a ovaj drugi je svoju šansu mnogo bolje iskoristio.

Finiš prvog poluvremena je pripao Partizanu, razigrao se i Naneli, pa su crno-beli do odlaska na odmor prišli na samo dva poena zaostatka - 42:40 na poluvremenu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je vrlo dobro započeo i treću deonicu, opet se isticao Naneli, a zatim sve više i Balša Koprivica koji je stigao do šest poena, bez promašaja iz igre, pri čemu je jedan od tih pogodaka bilo i atraktivno zakucavanje, koje mu je dodatno podiglo samopouzdanje. 

Pi Džej Doužer je kao i u prvom poluvremenu odlično ''dirigovao'' igrom crno-belih koji su uspešno održavali rezultatski egal i tokom ove deonice.

Moglo je to da bude mnogo bolje po Partizan da Ponjitka nije promašio nekoliko zicera, a Smailagić je promašio i jedno zakucavanje. Na drugoj strani, Lesor je svojim zakucavanjem uz zvuk sirene, preko Koprivice i Ledeja, označio kraj trećeg kvartala za izjednačenje na 58:58.

To je bio tek početak serije Panatinaikosa od 8:0, a Lesor je još jednim zakucavanjem doneo domaćem timu prednost od 64:58, pa je trener Partizana Željko Obradović odmah reagovao tajm-autom.

Sredinom četvrte deonice Partizan je preko Smailagića uspeo da priđe na 66:62, ali Kendrik Nan ne dozvoljava crno-belima da ponovo uhvate rezultatski priključak i sa linije penala je vratio devet poena prednosti za domaće - 71:62.

Smailagić je nakratko uzvratio svojim zakucavanjem, ali nešto kasnije Kaboklo promašuje zicer, pa pravi korake u sledećem napadu.  Ni to nije bilo sve, dekoncentrisani Brazilac nedugo zatim gazi i liniju u napadu, a Panatinaikos trojkom Mitoglua prvi put od početka meča stiže do dvocifrene prednosti - 76:66. Očigledno, prerani problemi sa faulovima i duža pauza na klupi večeras su potpuno poremetili Kabokla, koji je do tog trećeg faula bio jedan od najboljih u ekipi Partizana.

Pokušavao je Partizan da se vrati u preostala tri minuta, ali Doužer, Kaboklo i Naneli su promašili trojke u istom napadu, kada su crno-beli propustili priliku da priđu na četiri poena razlike i tu je meč praktično bio rešen.

Kendrik Nan ubedljivo najbolji u pobedničkoj ekipi sa 21 poenom, Mitoglu je upisao 17, uz 7 skokova, a Lesor 14, uz osam uhvaćenih lopti.

U Partizanu Doužer najbolji sa 16 poena, 7 skokova, 6 ukradenih lopti i 8 asistencija, za indeks korisnosti 28, Smailagić je upisao 11, a Naneli 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke