"Panteri" se naoštrili da "ugrizu" Zvezdu, Jago ih rasterao!

Autor: Lazar Nikolić
petak 24.05.2024.
22:16
Izvor: Sportske.net

Pobeda crveno-belih na startu polufinalne serije AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 protiv FMP-a u polfuinalnoj seriji AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije.

Zvezda se u prve tri četvrtine mučila sa "panterima", ali je ponajviše sjajnom igrom najboljeg igrača utakmice Jaga dos Santosa stigla do uverljivog trijumfa rezultatom 97:87.

Brazilac je bio najefikasniji igrač na meču sa 25 poena, a pratio ga je Luka Mitrović koji je ubacio 15.

U ekipi FMP-a bolji od ostalih bili su Slovenac Matic Reec sa 16 i Aleksa Stepanović koji je upisao poen manje.

Silvovito je Zvezda krenula na startu utakmice u „Pioniru“. Blistao je MVP finalne serije AdmiralBet ABA lige Jago dos Santosa koji je pogađao trojke i delio asistencije. Posle pogotka Bolomboja crveno-beli su poveli sa ubedljivih 21:6 već na polovini prve deonice.

Od tog trenutka FMP je zaigrao bolje. Uspeli su igrači trenera Nikitovića da uhvate bolji napadački ritam preko Šaranović i Rebeca, a ni Zvezda nije nastavila da toliko lako dolazi do poena, pa je prva četvrtina završena prednošću domaćina od 27:13.

Bolje je Sferopulosov tim započeo i drugu deonicu, a posle koša Teodosića domaćin je imao i maksimalnih „+18“ (35:17). Ipak, FMP se nije predao, naprotiv. Novak i Rebec razigrali su čitavu ekipu, a „panteri“ serijom od 8:0 uz poene Kuzmića došli na „-10“ (35:25).

Zatražen je tajm-aut sa klupe crveno-belih, ali ni to nije pomoglo da se ekipa trgne. Posle poena vrlo dobrog Stepanovića „panteri“ su bili na samo pet poena zaostatka (38:33), a onda Nedović serijom 5:0 vratio dvocifrenu prednost Zvezdi.

Međutim, to je samo odložilo povratak ekipe iz Železnika koja je furiozno završila prvo poluvreme i na veliki odmor otišla sa samo poenom minusa – 43:42.

Igralo se u egalu na startu drugog dela, a posle trojke Novaka FMP je kompletirao preokret i po prvi put poveo sa 57:55. Odgovorio je Jago košem uz faul i vratio prednost svom timu. Odmah je Zvezda pojačala i u odbrani, a razigrani Brazilac pogodio trojku na drugoj strani i naterao Nikitovića da zatraži tajm-aut.

Ono što je Jago radio za domaćina na drugoj strani bilo je delo Novaka koji je sa lakoćom poentirao u finišu treće četrtine i održavao svoj tim na prihvatljivom minusu, pa smo u poslednju deonici ušli vođstvom Zvezde od 70:65.

Nastavio je Jago tamo gde je stao u trećoj na startu četvrte četvrtine i odmah pogodio trojku za domaćina, a onda Teodosić servirao polaganje Lazareviću za povratak crveno-belih na komfornih "+10" -  75:65.

Na Jagovu sjajnu igru nadovezao se i Teodosićmsa dve uzastopne trojke i odveo Zvezdu na 14 poena prednosti (81:67) i tako udabao crveno-belima put ka pobedi.

Sve je posle toga bila čista rutina za domaćina koji je stigao do sigurne pobede.

Druga utakmica u seriji igra se u ponedeljak 27. maja u Železniku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke