''Panteri'' se uželeli košarke, prebacuju pritisak na rivala

Autor: Darko Mitrović
petak 21.01.2022.
23:54
Izvor: Beta

Prinudna pauza je prošla, ali kako održati formu u takvoj situaciji?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je danas da je zbog serije dobrih rezultata Mornar favorit u meču ABA lige, ali i s obzirom na dug period bez odigrane utakmice tima iz Železnika.

"S obzirom na njihov nivo igre, mislim da su veliki favoriti, ali i s obzirom na period koji smo mi imali iza sebe bez utakmica. Dobro smo trenirali, na to nemam primedbe. Iskreno, ni mi ne znamo šta da očekujemo u subotu, a trudićemo se da u datim okolnostima odigramo najbolju moguću utakmicu. Želimo da vidimo gde smo i na čemu bi trebalo da radimo", rekao je Stefanović, preneo je klupski sajt.

Košarkaši FMP-a gostuju u subotu ekipi Mornara iz Bara, u meču 17. kola ABA lige.

To će ekipi iz Železnika biti prva utakmica u ovoj godini, pošto su prethodni mečevi odloženi zbog korona virusa.

FMP je trenutno peti na tabeli ABA lige sa 10 pobeda i tri poraza, a Mornar je osmi sa šest pobeda i osam poraza.

Stefanović je dodao da je ovo prva utakmica od početka sezone u kojoj ne može da priča o očekivanjima.

"Mi smo skoro 30 dana bez zvanične utakmice, a ako uzmemo u obzir da smo imali i pre toga veliki razmak do utakmice sa Crvenom zvezdom otprilike u 40 i nešto dana će nam ovo biti druga utakmica. Bila kakva predvidjanja i moja očekivanja bi bila čisto nagadjanje", rekao je on.

Trener FMP-a je istakao da je važno da ekipa kompletna i u punom sastavu ide u Bar.

"Oni su u u dobroj formi, pobedili su mislim šest od poslednjih osam utakmica, a ne samo da su pobedili već i igraju i izgledaju odlično. U prvom delu sezone sam rekao da je to ozbiljna ekipa, trebalo je vremena da se malo skokcaju i naprave odredjene korekcije", dodao je on.

Košarkaš FMP-a Danilo Tasić ocenio je da ekipa u meč ulazi maksimalno motivisana, posle kraće pauze bez takmičarskih mečeva.

"Ekipa Mornara je u uzlaznoj formi i igraju dosta bolje nego u prvom delu sezone. Ako odigramo agresivnu i sa puno energije utakmicu po čemu je naša ekipa ove sezone prepoznatljiva mislim da imamo šanse za pobedu", zaključio je krilni centar FMP-a.

Meč između Mornara i FMP-a na programu je u subotu od 19.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke