PAO "baca senku" na istorijski trijumf Pariza i sprema žalbu, šta je to Ataman prvi put video?

Autor: Mladen Heleta
sreda 16.10.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Prvak Evrope se ne miri sa šokantnim porazom.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Pariza sinoć su ostvarili prvu i istorijsku pobedu u Evroligi i to protiv šampiona Evrope Panatinaikosa rezultatom 84:80, u sklopu trećeg kola.

Gosti iz Atine se baš i ne mire sa ovim šokantnim porazom, nisu zadovoljni suđenjem, a najavili su čak i žalbu.

Žalba Panatinaikosa se odnosi na situaciju koja se desila kada je ostalo 3:42 minuta do kraja sureta, a Pariz je vodio 75: 68.

Sudije su treneru Panathinaikosa Erginu Atamanu dosudile opravdanu tehničku grešku zbog protesta, a zatim je Kendrik Nan dobio nesportski faul.

Ono što "zelenima" smeta je to što je između dve odluke trebala da bude pauza u igri, što se nije desilo. Sat je nastavio da teče, zbog čega u Panatinaikosu veruju da njihova žalba ima osnova.

"Završili smo prvi deo protesta, koji je da napravimo izveštaj o tome, i imamo 90 minuta da ga podržimo. Čini se da ćemo to uraditi", rekao je Hristos Serelis, pomoćni trener Ergina Atamana.

A i sam turski stručnjak je, u sada već prepoznatljivom maniru, imao koju da kaže o suđenju.

"Nisam video snimak i ne mogu da kažem nešto o konkretnim akcijama, ali moji igrači su imali mnogo pritužbi. Bilo je to nešto neobično. Posle toliko godina, ovo je prvi put da ovo vidim u Evroligi. Ne trebam da kažem ništa više, oni koji su gledali utakmicu su razumeli",  rekao je Ataman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke