Pao je i Trento - Budućnost na vrhu grupe B Evrokupa!

Autor: Nemanja Veljković
sreda 07.12.2022.
21:45
Izvor: Sportske.net

Podgorički tim nastavlja sa odličnim partijama u Evrokupu.

KK Budućnost VOLI
KK Budućnost VOLI

Povezane vesti

Nakon ubedljivog poraza od Partizana i neočekivano lošeg početka u regionalnoj ABA ligi, košarkaši Budućnosti nastavili su seriju pozitivnih igara na evrosceni.

Podgorički tim savladao je večeras na svom terenu italijanski Trento rezultatom 73:58  u okviru 7. kola grupne faze Evrokupa i tako se popeo na vrh tabele.

Prvu četvrtinu Trento je rešio u svoju korist (18:14). Presudna je bila druga četvrtina koju je ekipa Budućnostu dobila sa ubedljivih 28:11 i tako sa +13 otišla na veliki odmor. Trento je pokušao da odgovori u trećoj i početkom poslednje četvrtine, ali je Budućnost uspela da mirno privede utakmicu kraju.

Najefikasniji u timu Budućnosti bio je Marko Jagodić-Kuridža sa 20 poena, Igor Drobnjak ubacio je 15, a Petar Popović 11. U ekipi Trenta najefikasniji je bio Darin Atkins sa 16 poena, sledi Trent Loket sa 14, te Dijego Flakadori sa 12 poena.

U dosadašnjem toku takmičenja Budućnost je ostvarila pet pobeda i dva poraza i trenutno zauzima lidersku poziciju na tabeli, dok Trento sa druge strane ima samo jednu pobedu uz šest poraza i nalazi se na pretposlednjem mestu.

Rezultati ostali mečeva:

Grupa A: 

Lietkabelis - Breša 79:70

Kluž - Huventud 98:82

Grupa B:

Turk Telekom - Gran Kanarija 81:88

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke