PAO nervirao navijače u Atini, ali dobro im ide! Lesor dominirao

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 23.11.2023.
22:09
Izvor: Sportske.net

Šesta pobeda Panatinaikosa u Evroligi.

EPA-EFE/Panagiotis Moschandreou
EPA-EFE/Panagiotis Moschandreou

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Valensiju u "OAKA areni" sa 90:73 u okviru 10. runde Evrolige.

Dominantna predstava uz opuštanje u poslednjem kvartalu što se sigurno nije dopalo Erginu Atamanu.

Odličan početak imali su izabranici turskog stratega sa tri trojke preko Grigonisa, Mitoglua i Grenta. Sa dosta energije igrao je Panatinaikosa, nisu imali pravog rešenja za Matijasa Lesora pod košem koji je i defanzivno bio odličan.

Valensija je bila indisponirana u prvih 30 minuta igre. Bez pravih napadačkih opcija i tako su u jednom momentu zaostajali i 20 poena za svojim domaćinom. Pritom je Brendon Dejvis ušao u probleme sa faulovima i imao ih je četiri pred ulazak u završnu četvrtinu.

A, tamo - nervoza u "OAKA areni" i na klupi Ergina Atamana. Panatinaikos je imao 19 poena viška pred finiš, ali je ekipa Aleksa Mumbrua spustila na devet za samo četiri minuta stvorili seriju 2:13. Uglavnom su pogađali sa linije penala čime je nastala mala panika u redovima domaćih. No, brzo su zahvaljujući kontroli skoka u tim trenucima odbili nalet Valensije i rešili pitanje pobednika.

Matijas Lesor je zaradio epitet igrača utakmice sa 17 poena i sedam skokova, 13 je dodao Džerijan Grant. Semi Odželeje je imao 16 u Valensiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke