PAO pokazao moć i srušio "kralja", Lesor dominirao, a Atamanove reči dobile na težini!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 29.02.2024.
22:40
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija "zelenih" u Madridu.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Real u Madridu sa 97:86, u derbiju 27. kola Evrolige.

Ovo je prvi trijumf "zelenih" u Madridu posle 12 vezanih poraza.

PAO je letos uložio ogroman novac u formiranje ovog sastava, trener Ergin Ataman je najavio pohod na vrh Evrope, to je ponovio i pre desetak dana kada je izgubio finale Kupa Grčke od Olimpijakosa, a večerašnja partija njegovih izabranika je pokazala da njegove reči i te kako imaju smisla.

Šampion Evrope je "oboren na pleća" apsolutno zasluženo, Panatinaikos je bio bolji tim i sada je na skoru 17-10, sa dobrim izgledima da u plej-ofu ima prednost domaćeg terena. Madriđani su i dalje ubedljivo prvi sa učinkom 22-5.

Real je kvalitetnije ušao u meč i posle prvih deset minuta je vodio sa 24:18. PAO je "eksplodirao" u drugoj deonici i dobio je sa 27:12, da bi u nastavku sve vreme držao sigurno vođstvo. Pokušavao je prvak Evrope u nekoliko navrata da izdejstvuje neizvesnu završnicu, ali je svaki njegov nalet bio odbijen.

Kod pobednika je blistao Matijas Lesor sa 26 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Kendrik Nan sa 17 poena i sedam asistencija, dok je sjajan bio i Kostas Slukas sa 16 poena i šest asistencija.

Geršon Jabusele je bio najefikasniji u domaćem timu sa 18 poena, Džanan Musa je dodao 16, Fabijen Kozer 13, a Mario Hezonja 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke