Krenule varnice pred derbi - Mur najavio duel sa "malom Crvenom zvezdom"

Autor: Sportske Net
petak 05.11.2021.
10:28
Izvor: Sportske.net

Krenuo je Partizanov pakleni raspored.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkašima Partizana predstoji težak raspored kako u regionalnom, tako i u evropskom takmičenju. Počelo je sa Huventudom, a ovog vikenda dočekuju ekipu FMP-a u "Pioniru" u okviru sedmog kola AdmiralBet ABA lige, pa ih očekuje večiti derbi. Crno-beli će pokušati da nastave niz bez poraza, dok će tim iz Železnika dati sve od sebe da održi dobru formu i ostane u vrhu tabele. 

U "parnom valjku" veruju u kvalitet tima, iako će ovo biti veliki izazov, jer je FMP na skoru od pet pobeda i jednog poraza. Ipak, Partizan je odneo važnu pobedu nad Huventudom u Evrokupu pre dva dana, iz koje kako kažu u klubu, mogu mnogo da nauče i primene u nastavku.

"FMP u veoma dobrom ritmu igra, pet pobeda i jedan poraz. Biće teška utakmica. Mislim da treba da imamo dobar pristup, jer su šuterski veoma dobri. Spremni smo. Odlična je atmosfera u ekipi. Iz utakmice u utaknmicu smo bolji i bolji, rastemo. Zadnja pobeda nam je dosta pomogla i imamo dosta toga da naučimo iz nje. Treba to preneti na sledeću utakmicu kao i svu energiju s kojom igramo na defanzivnoj strani", rekao je Balša Koprivica.

Pomoćni trener crno-belih Bogdan Karaičić, sličnog je mišljenja kao i Koprivica. 

"Moram da pohvalim Stefanovića kog znam i lično stvarno radi dobar posao, igraju u dobroj atmosferi. Imaju dobru hemiju, energiju, malo skraćeniju rotaciju i kolo vode dva plejmejkera, Nevels i Džons, ali su ekipa koja dolazi ovde sa jednom pozitivnom atmosferom i moramo da budemo na visini zadatka ako želimo da nastavimo niz pobeda", rekao je on, pa se osvrnuo na kratak odmor i vreme da se pripremi utakmica. 

"Mi smo u nekom ritmu i nošeni ovom pobedom nad Huventudom. Nismo odigrali dobru utakmicu, ali smo na kraju uspeli da pobedimo, što na kraju razvija naš timski karakter i duh, tako da verujem da će nam to pomoći da nastavimo pobednički niz", zaključio je. 

Možda najintrigantniji, ali i najkraći odgovor imao je Dalas Mur pred ovaj meč. 

"Ne znam mnogo o njima, čuo sam da su mala Crvena zvezda. Videćemo šta mogu", bio je kratak Amerikanac. 

Ovaj meč na programu je u subotu od 19 sati. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke