Para vrti gde burgija neće - NBA pojačanje na pragu Barselone, Česi stižu u paketu!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.06.2022.
14:55
Izvor: Sportske.net

Može se.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Košarkaški klub Barselona nadomak je dogovora sa češkim plejmejkerom Tomašom Satoranskim.

Tridesetogodišnji organizator igre želi da se vrati u Evropu iz NBA lige gde je prošle sezone nosio dres Vašington Vizardsa, a Barselona je svojom platežnom moći spremna da ga privoli natrag.

On je dres Katalonaca nosio u periodu od 2014. do 2016. godine, pre nego što se preselio u Vizardse. Nakon toga je nastupao u Bulsima, Pelikansima i Sparsima, da bi se potom vratio u Vašington.

Satoranski nije jedini Čeh koji bi trebalo da stigne u Kataloniju nakon razočaravajućeg završetka sezone za Jasikevičijusov tim. Naime, Barsa je blizu sklapanja saradnje sa centrom Fenera Janom Veselim.

Barselona je tim sa najvećim budžetom u Evropi, pa otuda ne čude ovakva imena. Ipak, nakon Higinsa, Mirotića, Kalatesa i drugih, postavlja se pitanje kakav tim bi trebalo da se složi da bi osvojili željenu Evroligu?

Nije poznato ni ko će ostati u "Palati Blaugrana" nakon ovog leta. Pisalo se da je Nik Kalates nezadovoljan radom sa Šarasom, ali on je to danas demantovao putem društvenih mreža. Klub su prethodno napustili Brendon Dejvis i Rolands Smits, a pre svih je stigao Oskar da Silva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke