Parahuski i Partizan - FIBA objavila detalje milionskog ugovora

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 27.06.2021.
11:44
Izvor: Sportske.net

Najavljivan je kao neko ko može da napravi razliku, a brže je otišao nego što je došao.

KK Partizan
KK Partizan

Povezane vesti

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je detalje ugovora Artjoma Parahuskog sa Partizanom.

Po njegovom dolasku, kružile su priče da je Partizan potpisao jedan od najunosnijih ugovora u novijoj klupskoj istoriji, a u međuvremenu su dve strane završile na Sudu za sportsku arbitražu.

Nedavno su iz Partizana saopštili da su ispunili sve obaveze prema beloruskom igraču i njegovim predstavnicima, da bi FIBA potom objavila sve specifičnosti njegovog ugovora sa "parnim valjkom".

Parahuski i Partizan su potpisali dvogodišnju saradnju prema kojem je 2.11 m visoki košarkaš trebalo da prihoduje  1.125.000 dolara neto. Prva godina ugovora, sezona 2019/20 je Parahuskom donosila 575.000 dolara neto, tj. 57.500 dolara na mesečnom nivou. Kada je reč o drugoj sezoni, Partizan je Parahuskom morao da isplati 550.000 dolara.

Kako je Parahuski od Partizana dobio prve dve plate uoči raskida ugovora nakon tri meseca, čitav slučaj preuzeo je BAT. Belorus je tužio Partizan, ali presudu nije dobio, već deo obeštećenja od dve rate po 24.090 evra.

Partizan i dve agencije su prema odluci BAT dužni su da plate troškove suđenja 11.000 evra. Takođe, refundacija sudskih troškova za košarkaša i dve agencije iznosi 5500 evra, a uz to, Partizan je dužan da plati i poraz od 2.390 evra.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke