Pariske kapije se zatvorile pred Perom Božićem i Londonom - Blistavi Šorts pokrenuo Francuze

Autor: Nemanja Janošev
utorak 26.03.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Francuzi ovog puta bolji od timova koje sa klupa predvode srpski treneri.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Pariza savladali su London Lajonse 99:86 u "Adidas areni" u prvom okršaju polufinalne serije Evrokupa.

Ni drugi srpski trener nije uspeo da "brejkne" rivala u Francuskoj. Kao i u slučaju Dušana Alimpijevića, protivnik je bio daleko koncentrisaniji, napadački raspoloženiji, ali i nastrojen da odbrani domaći teren. Dobra poseta u "Adidas areni", nije propraćena atmosferom o kojoj će se pričati, ali to nije smetalo Parižanima.

Prvo poluvreme je bilo egal iako je Pariz za nijansu bio bolji tim, ali onda je Ti-Džej Šorts "poludeo" i uz ovacije "MVP, MVP" sa tribina leteo po parketu. Ubacio je 11 poena u trećem kvartalu koji je Pariz dobio sa čak 25:8. To je bio prelomni deo duela.

London jeste u četvrtoj deonici, posle jednog od tajm-auta Petra Božića pokazao znake života. Bili su blizu da sa "-20" dođu na "-10", ali domaći su to odbili. Pomogli su im u tome i košarkaši Londona koji su nizali izgubljene lopte (19 na kraju meča), a u jednom momentu je i Petar Božić izgubio živce pa je u raspravi sa sudijom na 1:40 pre kraja isključen.

Ti-Džej Šorts je ubacio 23 poena, uz sedam asistencija, dok je Nadir Hifi imao 22. U poraženom sastavu David Nvaba doneo je 24.

Uzvratna utakmica u Londonu na programu je u petak od 20.30 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke