Pariz, London i Dubai pred vratima - Kako će Evroliga izgledati sledeće sezone?

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.10.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Kakav je plan novih čelnika Evrolige?

S. Sandic
S. Sandic

Povezane vesti

Izvršni direktor Evrolige Paulius Motejunas je u intervjuu za ''S Sport'' govorio o mogućnosti proširenja Evrolige na London i Pariz, kao i o pregovorima sa Dubaijem koji su u toku.

Najvažnija informacija u ovom trenutku je da sledeće sezone (2024/25) Evroliga neće biti proširena, što ne znači da London ili Pariz neće debitovati, ali ne na osnovu specijalne pozivnice, već isključivo na osnovu plasmana u Evrokupu.

"Trenutno ne idemo u ekspanziju. Ne razmišljamo o tome za sledeću sezonu. Očigledno da su London i Pariz ključna tržišta o kojima smo oduvek pričali. Ovo je odlična prilika da uđemo tamo, ali mislimo da još nije sazrela. Srećni smo što oba tržišta imaju timove u Evrokupu, što je prvi korak za igranje u Evroligi.

Postoje mediji koji govore da će Pariz sledeće sezone dobiti vajld kard za Evroligu. To nije tačno. Ako osvoje Evrokup, mogu da budu u Evroligi, jer je to odskočna daska. Ali to je lažna informacija. Analiziramo tržište, gledamo kako ekipa nastupa i podržavamo ih da igraju Evrokup kao i svi ostali timovi, ali razgovori o vajld kartu – to nije tačno“.

Nema planova za proširenje za sledeću sezonu“, naglasio je Motejunas.

A šta se dešava sa ulaskom Dubaija u Evroligu?

"Da, mi smo u razgovorima sa Dubaijem. To je pregovarački proces. To je interesantno tržište. Spremni smo da ga analiziramo. Spremni smo da napravimo prezentaciju za klubove kada se sve završi. I mi ćemo odlučiti. Očigledno, tržište Bliskog istoka je nešto u šta gleda NBA, fudbal... svi sportovi gledaju na ovo tržište. Evroliga nije izuzetak.

Oni mogu da ugoste timove i organizuju utakmice na vrhunskom nivou, a sa druge strane postoji tržište koje bismo mi otključali. Njihov pristup je isti. Oni znaju da mogu da pomognu da liga raste i voljni su da budu uključeni u organizovanje igara i traženje sponzorstava. Opet, to je odlična prilika za partnerstvo, ali moramo sve stvari analizirati'', objasnio je Motejunas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke