Parižani ''spremni za Evroligu''? Asvel ih večeras demantovao...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.01.2023.
19:29
Izvor: Sportske.net

Trenutno su tek 11. na tabeli francuske LNB lige.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Posle najnovijih izjava izvršnog direktora Evrolige Maršala Glikmana, koji je potvrdio da se i dalje radi na proširenju elitnog evropskog takmičenja na Pariz i London, sve glasnije se govori na ovu temu u košarkaškoj javnosti širom Evrope.

S tim u vezi se oglasio i Matijas Prije, operativni direktor KK Pariz koji uverava da će njegov klub spremno dočekati poziv iz Evrolige i da se u susret tome gradi i nova hala na severu Pariza, kapaciteta 8.500 mesta.

Takođe, on je ostavio mogućnost i da se nekoliko utakmica u sezoni igra i u komfornijoj Akor Areni.

''Čini se da je moguće da to uradimo 4-5 puta svake godine", rekao je Prije i dodao:

"Ako se Evroliga proširi, to bi bila prilika za nas. Naravno, to će nas naterati da povećamo budžet, napravimo novi ekonomski model, pronađemo nove partnere, ali to je u interesu svih. Klub je uvek bio spreman kada je potrebno, to je bio slučaj za Evrokup i biće i dalje ako nam se ponudi mesto u Evroligi.

Navikli smo da se prilagođavamo. Znamo šta da radimo“, zaključio je on.

Ali, rezultati ove sezone ne potvrđuju da je Pariz spreman za Evroligu. Oni su trenutno tek na 11. mestu u francuskoj LNB ligi sa skorom 8-10, a najnoviji poraz doživeli su večeras na svom terenu u duelu sa evroligaškom ekipom Asvela. Bilo je 86:69 za Asvel koji je u drugom poluvremenu odigrao znatno bolje i stigao do ubedljivog trijumfa.

De Kolo sa 20 i Bost sa 18 poena predvodili su Asvel do pobede, a Amerikanac Valas je sa 21 poenom bio najefikasniji u ekipi Pariza. Bivši košarkaš Cibone, Sparsa i Partizana Amar Gegić je meč završio sa po dva poena, skoka i asistencije.

Osim Asvela, večeras je pobedu upisao i Obradovićev Monako, koji je na svom terenu savladao Nansi sa 83:79, uz 19 poena koje je postigao Okobo i 15 oporavljenog Džordana Lojda. Monako je na prvom mestu na tabeli sa skorom 15-3 posle 18 kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke