Parker ne časi ni časa, Asvel dobija svoju arenu

Autor: Filip Rodic
nedelja 08.10.2023.
14:45
Izvor: Sportske.net

Koristi krizu u Olimpik Lionu.

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Usred trenutne krize u FK Olimpiku iz Liona otvorila je mogućnost da predsednik Asvea Toni Parker otkupi "LDLC Arenu".

Kriza u Olimpiku je nastala zbog pravnog spora između sadašnjeg vlasnika, američkog biznismena Džona Tekstora, i njegovog prethodnika. Suočen sa finansijskim izazovima, Tektor je otkrio planove za prodaju novoizgrađene "LDLC Arene", koja će biti otvorena za utakmicu Evrolige protiv Bajerna iz Minhena u novembru.

U međuvremenu, predsednik Asvela Toni Parker izrazio je interesovanje za kupovinu hale.

U razgovoru za "Ekip", Parker je otkio tu nameru.

"Razgovarao sam o tome sa svojim akcionarima, oni žele da to urade, a mi želimo da se pozicioniramo i da kupimo arenu. Mislim da ćemo biti u jakoj poziciji. Olimpik je idalje deoničar u Asvelu, i za njih bi bilo korisno da se vrati u grupu koju ja vodim, ostajući u lionskom ekosistemu“, kaže Parker.

Grupa oko Olimpik Liona je uložila 141 milion evra u izgradnju "LDLC Arene", sa planovima da bude domaćin 100 do 120 događaja godišnje, uključujući 13 utakmica Evrolige.

Parker ima za cilj da zadrži prethodno planirani operativni model ako akvizicija bude uspešna.

"Ako kupimo 'LDLC Arenu', to mora da bude uspešan posao, a dobro znamo da koncerti čine da ova vrsta prostora napreduje. Želimo da zadržimo isti model definisan na početku, 13 utakmica Evrolige i 4 u 'Astrobaleu'. Naše prvenstvene utakmice će se takođe igrati na 'Astrobaleu', kao i utakmice ženskog tima u Evroligi", naveo je Parker.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke