''Parni valjak'' ne staje, finiš za brigu!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.03.2022.
20:39
Izvor: Sportske.net

Crno-beli nastavili seriju pobeda u AdmiralBet ABA ligi.

AdmiralBet ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

U utakmici 23. kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Partizana su večeras u ''Pioniru'' savladali ekipu Igokee rezultatom 83:70.

Ovo je Partizanu devetnaesta pobeda u 22 odigrane utakmice, a Igokea je prekinula svoj niz od tri uzastopne pobede i sada ima skor 12-10 na petom mestu na tabeli.

Velike probleme odbrani Partizana u prvoj četvrtini je pravio nekadašnji centar crno-belih Nikola Tanasković koji je upisao 12 od prvih 20 poena gostiju, koji su tada stekli osam poena prednosti - 20:12.

Početkom  druge četvrtine Igokea je vodila sa 24:18, ali ulaskom Madara Partizan je zaigrao bolje u odbrani, razigrao se i Ledej u napadu i crno-beli su napravili seriju 14:0 za vođstvo od 32:24, što im je omogućilo mirniju igru u nastavku i lakši posao do kraja meča.

Na poluvremenu je Partizan vodio sa 39:28, a već početkom treće četvrtine Partizan pravi novu seriju za vođstvo od 49:28 posle toga je ekipi Željka Obradovića preostalo da rutinski privede posao kraju.

Bilo je oscilacija u poslednjoj četvrtini, Igokea je zahvaljujući raspucanom Voleru i greškama domaćih uspela da priđe na jednocifren zaostatak, ali Partizan je posle Obradovićevog tajm-auta odbio taj nalet gostiju i na kraju ipak upisao ubedljivu pobedu.

Kevin Panter je sa 20 poena najefikasniji u Partizanu, a Ledej je uz 15 poena upisao i 11 skokova.

Kod gostiju se istakao trio - Voler sa 19, Tanasković sa 16 i Stivens sa 13 poena.

Ono što može da zabrine navijače crno-belih jeste to što su se Koprivica, ali i Madar u finišu požalili na povrede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke