Partija iz snova Nikole Milutinova, rekord za 26. rođendan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.12.2020.
23:07
Izvor: Sportske.net

Srpski centar dominirao u Milanu!

Djordje Kostic / STARSPORT
Djordje Kostic / STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Nikola Milutinov će svoj 26. rođendan nesumnjivo pamtiti po izvanrednoj partiji u dresu CSKA, na gostovanju u Milanu.

U meču 17. kola Evrolige, Moskovljani su u uzbudljivoj završnici, posle produžetaka trijumfovali rezultatom 91:87 (80:80 u regularnom toku) i tako nastavili seriju pobeda u elitnom evropskom takmičenju, a najzaslužniji za ovakav epilog je upravo Milutinov.

On je meč završio sa 17 poena i 19 skokova, od čeka je čak 16 ofanzivnih, čime je Milutinov postao novi rekorder Evrolige po broju ofanzivnih skokova na jednom meču!

A da sve bude još lepše, to je učinio na svoj rođendan.

CSKA je u najvećem delu meča imao blagu prednost, ali domaći su konstantno ''disali za vrat'' favorizovanim ''Armejcima''.

Finiš regularnog toka meča je bio posebno uzbudljiv. Pri rezultatu 79:79 Majk Džejms je sa linije penala imao priliku da donese  pobedu gostima, ali je samo jednom bio precizan, posle čega je usledio prekršaj nad Kajlom Hajnsom. Tada je on mogao da donese pobedu Milanu, ali je poput Džejmsa bio samo polovično precizan, pa je meč ušao u produžetak.

U dodatnih pet minuta kvalitet ekipe CSKA je ipak došao do izražaja, a Danijel Heket je trojkom za 90:84 zapečatio trijumf gostiju.

Uz Milutinova sa pomenutim rekordnim učinkom, Džejms se istakao sa 20 poena, 11 asistencija i četiri skoka, Heket je upisao 19 poena, a Vojtman 13 poena i 12 skokova.

U Milanu Zek Lidej 21 poen i sedam skokova, Kevin Panter ga je pratio sa 17 poena.
-
baner
-
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke