Partija karijere Tristana Vukčevića, Partizan preslišao Zadar!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 02.01.2023.
20:12
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda Partizana.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pobeda Partizana u okviru 13. kola AdmiralBet ABA lige pošto su na svom parketu savladali Zadar rezultatom 114:77!

Da će biti izuzetno raspoloženi u napadu, košarkaši Partizana su već potvrdili u prvoj četvrtini. 

Kevin Panter je započeo, Aleksa Avramović nastavio, crno-beli su ubacili čak 34 poena u prvoj četvrtini što je zaista neverovatno, dokazali da im odgovara brža igra.

Gosti iz Zadra su imali prednost, vodili su sa 11:14, posle trojke Šantelja bilo je 14:17. Ipak, razigrao se Vukčević, a Panter je sa pet vezanih poena završio četvrtinu. 

Na čak 6 minuta do kraja poluvremena Partizan je prešao brojku od 50 poena, ali su naprasno stali, Zadar je preko Božića uspevao da namuči odbranu Partizana, pa je Obradović u jednom navratu bio prinuđen na tajm-aut. Posle serije od 0:8, gosti su stigli na 52:42. 

Obradović, koji je do tada čuvao Nanelija, Egzuma i Lesora, ubacio je Nanelija i Egzuma koji su podigli nivo igre, a svoj mini-šou je imao i Balša Koprivica koji je pogodio poslednja četiri poena za crno-bele. 

Partizan je nastavio da puni koš protivnika preko Nanelija, Madara, Ledeja, posle trojke Nanelija je bilo maksimalnih 82:58, a dobra vest za navijače crno-belih jeste i činjenica da su Obradovićevi izabranici stegli odbranu. Sa čak 90 poena Partizan je dočekao poslednju deonicu!
 
Nastavio je Vukčević da puni mrežicu Zadra, upisao se i Brodžijanski, a ispostavilo se na kraju da je jedini igrač crno-belih koji nije imao poen na ovom meču - Matijas Lesor, koji nije igrao niti jedan minut odlukom Željka Obradovića koji je želeo da ga odmori pred bitne mečeve u nastavku sezone. 

Već na 6 minuta do kraja bilo je 100:68, do kraja je bila čista rutina. 

Tristan Vukčević je odigrao partiju karijere, 25 poena, 8 skokova i 4 asistencije, indeks 32. Avramović je postigao 16, 15 u prvom poluvremenu, Papapetru i Smailagić su postigli po 13, Koprivica 14. Kod gostiju jedini raspoložen Božić sa 19 poena, imao je i 9 skokova. 

Inače, danas u ekipi Partizana nije bilo Anđušića i Trifunovića. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke