Partija sezone Ostina Holinsa

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 24.01.2022.
20:36
Izvor: Sportske.net

Buđenje ili je kratkog daha?

Ales Fevzer/Cedevita Olimpija
Ales Fevzer/Cedevita Olimpija

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Ostin Holins bio je jedan od junaka svog tima u pobedi nad Cedevita Olimpijom od 83:82 u "Stožicama".

Kako je počeo meč, tako ga je i završio - odličan (5)! Često osporavani Amerikanac ove sezone igra po sistemu toplo-hladno, ali njegova primarna uloga je da izgara u odbrani, ne da ispaljuje trojke i "vuče" tim. Međutim, neophodno je nekada i to učiniti. Mnoštvo puta je izgledao nemoćno u napadu, s akcentom u Evroligi, dok u AdmiralBet ABA ligi ume da se pojavi i bude dvocifren.

To je, računajući i utakmicu protiv Cedevita Olimpije, uspeo u šest navrata, ali mu je meč u Ljubljani bio najbolji u sezoni. Ubacio je 18 poena, pogodio četiri trojke iz sedam pokušaja, šutirao za dva 68 odsto, a sakupio je i četiri skoka i blokadu.

Upravo ta blokada nad Ougustom ispostavila se kao ključna za ovaj duel. Sjajno je reagovao nakon napada kada je pogodio trojku i omogućio je svom timu priliku da preokrenu, što je iskoristio Nikola Ivanović iznudivši faul i pogodivši dva slobodna bacanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke