Partizan rutinirao Cibonu, Papapetru je veliko pojačanje!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 02.10.2022.
18:48
Izvor: Sportske.net

Crno-beli najavili dobru sezonu.

AdmiralBet ABA League/Marin Susic
AdmiralBet ABA League/Marin Susic

Povezane vesti

U prvom kolu AdmiralBet ABA lige odigran je pravi regionalni klasik u Zagrebu, a košarkaši Partizana su opravdali ulogu apsolutnog favorita i pobedili domaću Cibonu rezultatom 105:81.

U duelu nekadašnjih prvaka Evrope, Cibona je otpor pružila samo u prvoj četvrtini, koju je čak i dobila sa 26:25, a onda je Partizan ubacio u veću brzinu, postavio stvari na svoje mesto i sve dileme rešio u drugoj deonici, u kojoj je bio furiozan sa 33:15.

U nastavku su izabranici Željka Obradovića rutinski priveli meč kraju i uz raznovrsnu i atraktivnu igru ohrabrili svoje navijače pred evroligašku premijeru u petak protiv Albe u Berlinu. Joanis Papapetru je partijom u Zagrebu pokazao da će biti od veliki koristi za ovaj tim i da će mu doneti kvalitet više i u odbrani i u napadu.

Kevin Panter, Uroš Trifunović i Tristan Vukčević ubacili su po 14 poena za Partizan. Papapetru je dodao 11, a po deset Danilo Anđušić, Matijas Lesor i Dante Egzum.

U sastavu Cibone istakao se Krešimir Ljubičić sa 19 poena.

Tok meča:

Partizan je bio veliki favorit u "Draženovom domu", ali je Cibona na krilima odličnog Borne Kapuste iznenađujuće kontrolisala rezultat u prvoj četvrtini. Imala je i plus osam (24:16), Partizan se vratio serijom 7:0, pa je domaćin nakon deset minuta vodio 26:25. Kapusta je sa sedam asistencija razigrao svoj tim, Partizan se tražio bez klasičnog pleja, pošto Madar nije u sastavu, i održao uglavnom poenima novog kapitena Pantera sa distance.

Druga deonica je u potpunosti protekla u znaku Partizana. Domaćin je otvorio sa 5:0, a odgovorio je Panter i već tada bio dvocifren. Izabranici Željka Obradovića su zategli odbranu, a Papapetru je umirio Kapustu. U napadu su se razigrali Papapetru i Anđušić, pa je vicešampion ovog takmičenja konačno poveo sa 34:33 na 5,58 do kraja ovog perioda. Potom je Naneli ubacio trojku, Papapetru dva bacanja, a Lesor zakucao u kontri i Partizan je otišao na komfornih 41:33. Usledila je minijatura Trifunovića, pa Nanelija, još nekoliko dobrih odbrana i lakih poena, te su gosti otišli na dvocifrenu i ubedljivu prednost.

U trećoj četvrtini rutina gostiju. Papapetru je dominirao u oba pravca, a Partizan je ovih deset minuta dobio sa 24:19 i u poslednji period ušao sa ubedljivih 82:60.

Željko Obradović je u četvrtom kvartalu pružio šansu igračima sa malom minutažom i odmorio nosioce igre. Bilo je malih oscilacija, ali uverljiva pobeda nijednog momenta nije došla u pitanje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke