Iz Bolonje se vidi plej-of, bravo Partizane!

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.03.2023.
22:46
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Partizana u prvom delu italijanske turneje, šesto mesto je odbranjeno!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana upisali su i 15. pobedu u Evroligi!

U meču 27. kola crno-beli su večeras u Bolonji savladali domaći Virtus rezultatom 88:79 i tako zadržali šesto mesto na tabeli i dodatno uvećali svoje šanse za plasman u plej-of!

Partizan je odlično započeo utakmicu, pre svega kada je u pitanju šut za tri poena, ali je i energija u odbrani bila na visokom nivou od samog starta meča. Imao je Partizan veći broj igrača koji su poentirali u uvodnim minutima, Panter, Madar i Smailagić su za prva tri minuta pogodili po trojku i Partizan je brzo stigao do vođstva od šest poena razlike - 13:7.

Heket je sa pet vezanih poena vrlo brzo uzvratio, a Partizan je nešto kasnije ponovo vratio šest poena prednosti kada je Panter oduzeo loptu Teodosiću i pogodio iz kontre za 23:17.

Ipak, ponovo su se domaći vratili i do kraja prvog kvartala su prišli na 28:26.
Drugu četvrtinu je otvorio Pajola svojom trojkom za minimalno vođstvo Virtusa, a uzvratio mu je Egzum poenima uz faul i Partizan je vratio vođstvo - 31:29.

Nedugo zatim, Egzum je posle jednog neuspešnog prodora doživeo težak pad, izgledalo je zastrašujuće u prvom momentu, ali se košarkaš Partizana brzo pridigao. Ipak, do kraja prvog poluvremena više nije ulazio u igru, što su domaći iskoristili da preuzmu kontrolu dešavanja na terenu, pa je Virtus stigao i do osam poena prednosti (44:36), uz odlične role Odželeja, Žaitea i našeg Miloša Teodosića koji je u prvom poluvremenu imao šest poena i osam asistencija.

Izgledalo je da bi Partizan mogao sa velikim minusom da ode na poluvreme, ali to nisu dozvolili Madar, Ledej i Papapetru koji su svojim poenima omogućili crno-belima da do kraja drugog kvartala priđu na samo dva poena razlike - 47:45.


Partizan je sjajno počeo drugo poluvreme, serijom 7:0, a najvažnije je bilo da se Egzum vratio na teren i ekspresno dodao još tri asistencije, uz poene Pantera, Smailagića i Nanelija.

Žaite je nakratko prekinuo tu Partizanovu seriju, Naneli je nakratko vratio crno-bele na ''plus pet'', ali Džordan Miki onda pogađa trojku, posle čega Panter uzvraća i stiže do svog 17. poena

Novi pad u igri Partizan je imao krajem treće četvrtine, a Bako je sa linije penala pogodio za 63:61 u korist Virtusa. Egzum je ubrzo izjednačio, a Naneli pogodio za novi preokret Partizana i rezultatom 65:63 se ušlo u poslednjih deset minuta igre.

Jam Madar je poenterski otvorio četvrti kvartal, Odželej je zatim iznudio faul, ali je onda usledilo možda i najboljih par minuta u igri Partizana, fantastična odbrana, pa četiri vezana poena Egzuma, da bi Madar poentirao za ''plus osam'' u korist crno-belih - 73:65, što je od početka meča bila najveća prednost Partizana.

Nije se predavao Virtus, koji preko Žaitea smanjuje na 79:74 na tri minuta do kraja, pa je trener Željko Obrdaović morao da reaguje tajm-autom.

Posle promašene trojke Egzuma, Miki na drugoj strani smanjuje na 79:76, ali Džejms Naneli je sjajan večeras, njegova trojka za 82:76.

Na ulasku u poslednja dva minuta, Teodosić greši u napadu Virtusa, a Egzum od tablu pogađa za 84:76.

Ni tada, međutim, nije bilo sve rešeno, jer Abas pogađa trojku i vraća Virtus u igru - 84:79. Tim rezulttaom se ušlo u poslednji minut, a onda koraci Lesora za ulazak u dramatičnu završnicu!

Željko Obradović je reagovao tajm-autom, a crno-beli su do kraja zadržali prednost, otišli su na sedam poena razlike i rešili meč.

Panter sa 17 poena, Egzum sa 17 poena, sedam skokova i sedam asistensija, uz Nanelija sa 16 poena predvodili su Partizan, Madar ih je pratio sa 11, kao i Ledej sa 10 poena i sedam skokova, a kod domaćih Žaite 14, Miki 13 poena i devet skokova, Odželej 13 poena i pet skokova, a Miloš Teodosić 11 poena, 11 asistencija i dva skoka. Potpuno je zaustavljen bio Marko Belineli, bez poena na ovoj utakmici.

Već za 48 sati crno-bele očekuje i gostovanje u Milanu protiv ekipe Armanija koja je večeras kao gost savladala Valensiju sa 88:84.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke