Evropski Partizan u svoj niz dodao Igokeu i nastavio da hita ka prvom mestu!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 10.04.2023.
21:46
Izvor: Sportske.net

Gosti pružali otpor, ali na kraju rutinska pobeda.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu na svom terenu sa 89:74 u 25. kolu AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli su na taj način napravili još jedan korak ka cilju, a to je prvo mesto na kraju regularnog dela sezone i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Sada na čelu tabele imaju skor 22-2.

Igokea je prekinula seriju od četiri trijumfa u regionalnom takmičenju i ima učinak 9-15 na 11. mestu.

Partizan, koji je ponovo igrao bez suspendovanog Lesora, ali mu se vratio Koprivica, na kraju je rutinski izašao na kraj sa Igokeom, koja je početkom treće deonice povela sa 50:52, ali onda je Željko Obradović na teren poslao najjače adute i otpor gostiju je brzo i lako slomljen.

Avramović je sa 15 poena bio najefikasniji kod pobednika, a dvocifren je bio i Smailagić sa deset. Vukčević je imao devet poena, po osam Ledej, Trifunović i Madar.

Po 18 poena za goste ubacili su Đorđević i Nerandžić.

Partizan je u ovaj meč ušao nakon plasmana u Top 8 Evrolige i sa željom da pobedom zadrži prvo mesto u regionalnom takmičenju, što je i učinio.

Susret je počeo poenima na obe strane, Željko Obradović je glavne adute ostavio na klupi, ekipa Vladimira Jovanovića je dobro odgovorila na napade Partizana, pa je nakon četiri minuta igre bilo 14:12 za domaće, uz čak osam poena Jama Madara i šest Uroša Trifunovića.

Nakon toga, Partizan ipak ubacuje u "veću brzinu", ređaju se poeni Papaetrua, Smailagića i Avramovića, pa je u osmom minutu bilo 27:16. Prvu četvrtinu Partizan je dobio sa 33:25.

U drugoj je Igokea ponovo imala odlične momente, prišla je na 38:34, pa na 44:40, uz odličnu rolu Nerandžića. Obradović je na teren poslao Egzuma, Pantera i Nanelija, ali Partizan je izgubio ritam, pa su gosti u samom finišu prvog poluvremena poenima Kondića došli na "-3" (45:42). Naneli je potom pogodio trojku za 48:42 i odbio je nalet tima iz Laktaša. Do kraja po koš na obe strane i "+6" za Partizan na poluvremenu. 

Treća četvrtina krenula je serijom Igokee od 8:0, koja je povela sa 50:52. Obradović je odmah pozvao tajm-aut i na teren poslao najjače snage. Partizan je odmah "kliknuo", pa je poenima Ledeja, Pantera i Egzuma vratio vođstvo. Crno-beli su tada uzeli goste pod svoje, Panter je pogodio jedan težak šut i brzo je bilo 63:52, uz seriju domaćih od 13:0. Mirno je Partizan ovu četvrtinu priveo kraju, rešio je u svoju korist sa 18:13 i u poslednjih deset minuta je ušao sa "+11".

Razigrao se potom Aleksa Avramović, vezao je devet poena, Partizan je otišao na 79:62 na 6,30 do kraja meča i tu više nije bilo povratka za Igokeu. U finišu je Partizan rutinski odradio posao i upisao još jedan očekivani trijumf.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke