PREKID U MADRIDU! Egzum na jednoj nozi odskakutao u svlačionicu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.04.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Savršeno veče pokvareno opštom tučom i povredom jednog od najboljih igrača Partizana!

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Kada je crno-bela ekspedicija otputovala u Madrid pre nekoliko dana na dvomeč sa domaćim Realom na startu četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige, verovatno bi svaki navijač Partizana bio prezadovoljan jednom pobedom u ta dva meča, ali ekipa Željka Obradovića je svojim pristalicama priredila dvostruko lepši užitak!

Posle drame u prvom meču, pobedonosne trojke Kevina Pantera u poslednjoj sekundi, Partizan je večeras u Madridu bio još bolji i ubedljiviji, ali kada je trebalo da overi drugu pobedu, usledila je opšta tuča pri vođstvu Partizana 95:80!

Sve je počelo koškanjem Ljulja i Pantera, priključili su se odmah i ostali igrači na terenu, a najdeblji kraj izvukao je Dante Egzum koga je pobesneli Jabusele rvačkim zahvatom bacio na zemlju!

Posle višeminutnog većanja i gledanja snimka, sudije su odlučile da se povuku u svlačionisu, zajedno sa igračima obe ekipe.

Tok utakmice:

Real je u večerašnji meč oslabljen neigranjem povređenog centra Valtera Tavaresa, uz njega nije bio spreman ni Fabijan Kozer, ali je u isto vreme trener Ćus Mateo mogao da računa na oporavljenog Poarijea. Takođe, za razliku od prve utakmice minutažu je imao i legendarni plej Madriđana Serhio Ljulj.

Partizan u svojoj standardnoj postavi je odmah uspeo da nametne svoj ritam igre, Panter je već u uvodnim minutima pogodio svoju prvu trojku, a uz poene Madara i Lesora crno-beli su stigli do vođstva od 7:0 i već tada je trener Reala Ćus Mateo morao da traži svoj prvi tajm-aut na utakmici.

Ta pauza nije mnogo pomogla domaćima, Partizan je održavao prednost i preko Ledeja stigao do ''plus devet'' - 16:7.

Glavnu ulogu u ekipi Partizana zatim preuzima Dante Egzum koji vezuje čak 11 svojih poena, dok na drugoj strani najviše problema odbrani crno-belih zadaju Mario Hezonja i Rudi Fernandez.

Trojkom Nanelija Partizan je došao do 13 poena prednosti, bilo je 31:18, a početkom druhge četvrtine Hezonja i Rudi Fernandez uspevaju da tu razliku prepolove. I ne samo to, posle Nanelijevog promašenog zicera Hezonja novom trojkom smanjuje na 31:28.

Ali, kao što je u prvoj četvrtini Egzum imao ''svojih pet minuta'', tako je u drugoj briljirao Alen Smailagić, vezao je sedam poena i Partizan je ponovo otišao na dvocifrenu razliku - 40:30.

Na ulasku u sam finiš poluvremena Partizan je stigao i do maksimalnih 15 poena razlike, a na poluvreme je odneo ''plus 14'' - 51:37.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Početak drugog poluvremena obeležio je Matijas Lesor, prvo zakucavanjem, a onda i efektnom ''rampom'' na Rodrigezu! Ali, kao da je ova blokada ''naljutila'' Madriđane koji su od tog trenutka zaigrali sa mnogo više energije u odbrani, a zakucavanja Poarijea i Muse su im vratila samopouzdanje, što je i publika prepoznala i sve snažnije podržavala domaći tim.

Partizan je bio prilično uzdrman, ređale su se greške i promašaji i Real serijom 9:0, posle trojke Rudija Fernandeza prilazi na samo pet poena razlike - 53:48!

Morao je Željko Obradović taj nalet domaćina da prekine tajm-autom, posle kog Naneli pogađa trojku na isteku napada za 56:48.

Ta trojka je umirila Madriđane, stabilizovala igru Partizana koji je ponovo preuzeo kontrolu i držao se na desetak poena razlike.

Real je u finišu trećeg kvartala uzvraćao trojkama veoma raspoloženog Rudija Fernandeza, svoju minijaturu u tim trenucima imao je i Gabrijel Dek, ali je poslednjih pola minuta ovog dela igre Partizan furiozno odigrao - najpre trojka Ledeja, pa odlična odbrana Avramovića i kontra za 76:62 na krraju treće četvrtine!

Dakle, bez obzira na veliki pritisak domaćih, Partizan je u trećoj četvrtini uspeo da zadrži razliku koju je imao i na poluvremenu.

Početkom četvrte deonice Partizan četvrtom trojkom Kevina Pantera dolazi do maksimalnih 17 poena prednosti - 79:62. Ćus Mateo je morao da traži tajm-aut, posle kog su pogađali Hezonja i Jabusele, ali Egzum nije dozvolio da se domaći značajnije približe u tim trenucima.

Izdržao je Partizan i taj Realov pokušaj da uhvati priključak, a trojkom Ledeja stiže do nove maksimalne prednosti - 87:69 na šest minuta pre kraja!

I kada je Partizan rutinski privodio meč kraju, usledio je pomenuti težak incident! Panter je naseo na Ljuljovu provokaciju, verbalni incident je prerastao u opštu tuču na terenu, gde je pobesneli Jabusele rvačkim zahvatom bacio na parket Dantea Egzuma i povredio ga!

Usledilo je višeminutno gledanje snimka, svi su čekali odluke sudija, ali odmah je bilo jasno da će Jabusele biti isključen. Ali, posle razgovora sa trenerima, sudije su odlučlile da prekinu meč do daljnjeg!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke