Vilijams-Gos koban za Partizan, Real smanjio!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.05.2023.
22:30
Izvor: Sportske.net

Smanjen rezultat na 2:1.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ekipa Partizana nije u trećem meču uspela da izbori F4 u Kaunasu, pošto je Real uspeo da slavi u Beogradu rezultatom 82:80, pa je sada 2:1 za crno-bele u seriji. 

Košarkaši Real Madrida nisu znali šta ih je snašlo na startu utakmice, četiri izgubljene lopte, dva promašaja, a na drugoj strani Nanelijeva trojka, Madar i Ledej su počeli sjajno, pa je bilo 12:0!

Vilijams-Gos je igrač koji je uspeo da podigne Real Madrid, zajedno sa Rudijem Fernandezom, smanjili su rezultat posle trojke Muse na 13:9, ali je onda usledila nova serija crno-belih koji su posle trojki Anđušića i Smailagića stigli do 21:11. Madar je takođe blistao u oba pravca, posle njegovih poena je bilo 27:13, a onda poeni Ledeja za 30:16 i to posle trojke koju je pogodio Ćaćo Rodrigez. Bilo je i maksimalnih +15 kada je Egzum fintirao Rendolfa...

Partizan je imao 15 poena viška i tokom druge četvrtine, a onda veliki problemi u napadu za ekipu Željka Obradovića, nisu uspevali da stignu do koša, a na drugoj strani jedan mračniji period u odbrani koji je koštao velikog vođstva crno-bele. 

Tavares je bio nerešiva enigma za ekipu Partizana, onda i jedan nesportski faul Madara (posle gledanja snimka), a trojka Nanelija je bila jedina svetla tačka u tom periodu za domaćina. 

Partizan je na poluvremenu imao 3 poena viška, a onda je Real nastavio da igra bolje u nastavku. 

Zakucavanje Smailagića kada je istrčao pored Tavaresa je podiglo atmosferu, ali je na drugoj strani Real preko Vilijams-Gosa stigao do samo dva poena minusa. 

Trojka Anđušića je odvela Partizan na 53:49, ali se Real ponovo vratio. 

Prvo vođstvo Madriđana bilo je posle trojke Hezonje za 53:54, a u narednih par napada ekipe su se smenjivale u vođstvu. Trojka Papapetrua za 58:58 je bila jedna od ključnih, ali su Tavares i Musa doneli +4 gostima. 

Trojka Vilijams-Gosa je donela +5 gostima, što je bila i najveća prednost Real Madrida. Gosti nijednu loptu nisu izgubili u trećoj deonici, što je i razlog njihovog vođstva posle tri četvrtine. 

Zakucavanje Ledeja, pa onda i ulaz Egzuma uz slobodno bacanje, dovoljno za izjednačenje 68:68 i veliku neizvesnost. 

Sa Vukčevićem u petorci košarkaši Reala su pokušavali da stignu do poena preko Tavaresa, Vukčević je u svakom slučaju imao dobru rolu, umalo nije pogodio i trojku pri rezultatu 70:70. 

Real je igrao zonsku odbranu što je omogućilo otvorene šuteve za tri poena ekipi Partizana, ali nisu uspeli crno-beli da stignu do koša za tri poena koji je bio preko potreban u tim trenucima. 

I onda trojka Džejmsa Nanelija za 77:75 na ulasku u poslednja tri minuta utakmice. Mario Hezonja je promašio čitav obruč na 1:37 do kraja za tri poena gde je bio potpuno sam pri rezultatu 77:77... Partizan nije iskoristio dupli napad, a onda trojka Vilijams-Gosa, igrača ove utakmice, za 77:80 na 24 sekunde do kraja utakmice. 

Naneli je promašio trojku, a na drugoj strani Hezonja je bio siguran...

Ipak, posle trojke Ledeja Partizan je imao šansu, imao čak i loptu u poslednje dve sekunde, ali je bilo premalo. 

Preostala je još jedna meč-lopta za Partizan. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke