Partizan se vraća u Madrid, Real ponovo osvojio ''Arenu''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.05.2023.
22:33
Izvor: Sportske.net

Majstorica će odlučiti putnika na F4 u Kaunasu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U četvrtoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige Real je večeras u ''Štark Areni'' u Beogradu savladao ekipu Partizana sa 85:78 i tako izjednačio na 2:2 u pobedama.

Peta, odlučujuća utakmica igraće se u sredu u Madridu, kada će se saznati ko će se plasirati na fajnal-for.

Ovaj meč je odigran u senci velike tragedije koja se juče dogodila u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' u Beogradu, pa su pre početka meča igrači obe ekipe i navijači odali poštu nastradalima, kako minutom ćutanja, tako i porukama igrača, da bi zatim gledaoci ubacivali cveće na teren.

Takođe, tokom prvog poluvremena nije bilo ni organizovanog navijanja, kako je i bilo najavljeno uoči ove utakmice.

U tako teškom ambijentu ekipa Partizana se nije najbolje snašla na početku meča, Real je uspeo prvi da povede, a Adam Hanga i Džanan Musa su igrali sve bolje kako je prva četvrtina odmicala.

Hanga je pogotovo raspoložen bio u šutu za tri poena, pogodio je dve uzastopne trojke ''iz kornera'', kasnije još jednu, dok je Musa više problema odbrani crno-belih pravio iz prodora.

Valter Tavares je ponovo bio ogromna prepreka pod košem, ali zahvaljujući Lesoru ne u tolikoj meri kao u prvoj utakmici.

Ipak, Real je na krilima tandema Hanga-Musa stekao čak 14 poena prednosti pred kraj prve deonice kada je vodio sa 27:13.

Partizaj je izgledao bezidejno u napadu u prvoj četvrtini, ali ulaskom Egzuma stvari su počele da se menjaju. Takođe, Papapetru je pogodio trojku početkom drugog kvartala, a Ledej je bio gotovo nepogrešiv u šutu za dva poena i crno-beli su polako topili prednost gostiju.

Konačno su je istopili na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena trojkom Danila Anđušića koji je izjedsnačio na 42:42.

Posle tajm-auta gostiju, Serhio Ljulj je iznudio (sporan) prekršaj Madara, i to pri šutu za tri poena. Iskoristio je sva tri bacanja proslavljeni košarkaš Madriđana, Real je poveo sa 45:42, a Anđušić je na drugoj strani pogpodio trojku uz zvuk sirene, koju sudije nisu priznale, jer su procenile da je ipak zakasnio za delić sekunde.

Dakle, Real je uneo tri poena prednosti u drugo poluvreme, a Partizan je konačno uspeo da povede sredinom trećeg kvartala kada je Anđušić pogodio za 51:49 u korist crno-belih.

Uzvratio je Tavares, ali Joanis Papapetru pogađa novu trojku i vraća prednost Partizanu. Međutim, Tavares ponovo poentira, pa u odbrani uzmia loptu Lesoru i omogućuje kontru za Musu koji poentira. Partizan ne koristi ni naredni napad, a Tavares je opet iznudio prekršaj i potom sa linije penala povisio prednost Madriđana na 58:54.

Tavares je ubrzo izašao iz igre posle trećeg prekršaja, ali onda Gabrijel Dek počinje da pravi probleme Partizanu. Njegovom trojkom Real je poveo sa 61:55, na drugoj strani ne pogađa Naneli, zatim ni Papapetru i na ulasku u poslednjih deset minuta Real je imao šest poena prednosti.

Mario Hezonja je zatim pogodio za ''plus osam'', a nadu Partizanu vratio je Egzum svojom trojkom. Ubrzo su pogađali i Lesor i Papapetru i Partizan je prišao na 65:62. Serhio Rodrigez uzvraća trojkom, ali na drugoj strani pravi prekršaj nad Papapetruom koji sa linije penala smanjuje na 68:64.

Vreme je sve više radilo za Real koji je uspevao da održava stečenu razliku od 4-5 poena, a sve više nervoze bilo je primetno u napadima Partizana. 

Posle Obradovićevog tajm-auta, Zek Ledej ponovo prruzima odgovornost i vezuje četiri poena, kojima Partizan prilazi na 71:70, tačno pet minuta pre kraja.

Međutim, Gabrijel Dek pogađa uz faul Ledeja i Real je ponovo odbio nalet crno-belih. Kasnije i Serhio Rodrigez pogađa sa distance i Real je na tri i po minuta do kraja vodio sa 76:72.

Zek Ledej je poentirao na drugoj strani, ali je prilikom napada Madriđana, u borbi za loptu nezgodno pao na nogu Gabrijela Deka koji je osetio bol u kolenu i nije mogao da nastavi meč.

Umesto Deka, slobodna bacanja izveo je Najdžel Vilijams-Gos koji pogađa za 78:74. Naredni napad Partizana ne koristi Papapetru, a zanimljiva situacija se dogodila na drugoj strani.

Hanga je bio potpuno sam na levoj strani i mogao je da šutira za tri poena, ali nije ni pogledao ka košu, želeo je da potroši što više vremena. To mu se nije isplatilo jer je Vilijams-Gos napravio faul u napadu nad Ledejem.

Ali, i Ledej pravi prekršaj na suprotnoj strani, Partizan je opet ostao bez rešenja u napadu i baš u ovim trenucima se najbolje bidelo koliko crno-belima nedostaje kapitemn Kevin Panter.

Vilijams-Gos je opet siguran sa linije penala, Real je poveo sa 80:74 na oko minut i po do kraja.

Iznenada se ukazala nova nada za Partizan kada je Madar izbio loptu Vilijams-Gosu, a ona završila u košu Madriđana, čime je Partizan smanjio na 80:78.

Ćus Mateo je odmah reagovao tajm-autom, ali gotovo identična stvar se dogodila na suprotnoj strani, kada se posle promašaja Hezonje lopta od Tavaresa odbila u koš Partizana, pri čemu je centar Reala i fauliran.

Real je poveo sa 83:78, posle čega crno-beli više nisu imali odgovor.

Hanga i Tavares sa po 15, Dek sa 14, Musa sa 12 poena predvodili su Real, a u Partizanu 25 poena požrtvovanog Ledeja (12/14 za dva), Papapetru 18, Lesor 11 poena i 7 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke