Ćaćo odigrao utakmicu karijere i srušio snove Partizana o Fajnal foru!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 10.05.2023.
23:18
Izvor: Sportske.net

Neverovatna utakmica velikog majstora, posebno u poslednjoj deonici.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Poraz Partizana u odlučujućoj utakmici u Madridu protiv Reala, iako su crno-beli imali ogromnu prednost početkom drugog poluvremena. Na kraju 3:2 u seriji, a u ovoj poslednjoj utakmici serije bilo je 98:94. 

Od početka se videlo da će biti tenzije, ali je, čini nam se, više bilo na strani Real Madrida. "Kraljevi" su grešili od starta, tri izgubljene lopte, poveo je Partizan sa 8:4, a lične greške Tavaresa su značile i ulazak mladog Ndiajea koji je napravio pometnju kod crno-belih. 

Imali su problema sa njim, ali samo u početku, vrlo brzo je Obradović svoj tim prilagodio na mladog 18-godišnjaka dok vrag nije odneo šalu.

Partizan  je trojkom Papapetrua vratio prednost, gledali smo par minuta rezultatsku klackalicu, sve do nove lične greške Tavaresa kada je Lesor otišao na liniju za slobodna bacanja i pogodio za tri poena viška. 

Real Madrid se mučio u napadu, nije pronalazio lake poene, Partizan je pronašao i rešenje za Tavaresa što je bilo izuzetno važno za tok utakmice. Trojka Serhija Rodrigeza je značila i poslednje izjednačenje Reala na ovoj utakmici za 25:25, posle toga trojka Pantera sa osam metara preko Hezonjine ruke na isteku napada, pa onda promašaj Hezonje, tehnička za klupu domaćina i posle pogođenog bacanja Pantera, usledila je trojka Kevina Pantera za ogromnih tada +7. 

Prednost je nastavila da raste i u nastavku četvrtine, zakucavanje Lesora, a crno-bele nije poremetila ni neverovatna trojka Kozera. 

Panter je ubacio u petu brzinu, Naneli takođe, Partizan je napravio i ogromnih +16 na kraju prve deonice! 

Neverovatno zvuči statistika - crno-beli su imali 18-18 sa linije za slobodna bacanja, samo jednu izgubljenu loptu u prvom poluvremenu. 

Nastavio je Partizan tamo gde je stao i u drugom delu igre, Panter je pogodio novu trojku sa 8 metara. Igralo se brzo što je nešto više odgovaralo Realu, crno-beli nisu smeli da ulaze u trku sa domaćinom, a posle trojke Hange bilo je 51:61. 

Nije išlo Ledeja u napadu danas, ali jeste Pantera koji je sa 8 i po metara pogodio novu trojku! Vratio je Musa, ali je i Dante Egzum pogodio novu trojku!

Četvrta lična Matijasa Lesora jeste problem, ali je na drugoj strani isto učinio Tavares koji nije mogao da uhvati loptu pored Papapetrua!

Trojka Zeka Ledeja je vratila +16 timu Željka Obradovića, ali je mini-serijom 4:0 Real održavao sebe u igri. Zona domaćinu, ipak, nije dala rezultata, Egzum je pogodio novu trojku.

Ipak, Real je uspeo da se probudi, Serhio Rodrigez da pogodi trojku za prvu jednocifrenu prednost u drugom poluvremenu. 

Faul Egzuma nad Rudijem Fernandezom (pri šutu za tri) koji je tom prilikom povredio rame, Musa je uspeo posle toga da pogodi tri bacanja i da Realu ostavi jednocifreni minus na ulasku u poslednju deonicu (69:76).

Ćaćo Rodrigez je smanjio na -5, ali je Ndiaje dobio petu ličnu, pa je Real imao sve manje igrača u rosteru. Pritisak je bio ogroman na Partizanu, ali je Smailagić zakucao i loptu i Ljulja u koš za 71:78!

Serhio Rodrigez je držao Real u igri, pogodio je novu trojku, ali je Panter sa 8 metara preko Hezonje ponovo vratio trojku! Posle trojke Hezonje bilo je 79:81, prednost se topila... Rodrigez je otišao na ulaz i  izjednačio, Obradović je na 6 minuta do kraja morao da traži tajm-aut. 

Ljulj je pogodio trojku za prvo vođstvo Reala još od prve deonice, a isti igrač donosi +5 domaćinu posle kontre. Kevin Panter je pogodio trojku o tablu u sledećem napadu, ali je Hezonja vratio na drugoj strani...

Na tri minuta do kraja bilo je 92:87 za Real, a onda neverovatna trojka Ljulja...

Rodrigez je rešio sve u poslednjoj deonici, otišao je domaćin i na ogromnih + 9 u jednom trenutku, pa je bilo izvesno da su snovi Partizana o Fajnal foru gotovi. 

Ipak, malo po malo, Partizan je došao trojkom Ledeja na samo -3 (97:94). Vremena je bilo, a Real je odmah izgubio loptu. Panter je promašio trojku, bilo je 24 sekunde do kraja, a Hezonja je pogodio jedno bacanje. 

Dovoljno za Partizanov definitivni kraj. 

Panter je imao 28 poena, pratio ga je Egzum sa 16, Lesor je imao 13. Musa 20 poena, Rodrigez 19.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke