Partizan nije spreman za finale! Totalna nemoć u Ljubljani!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.05.2023.
20:04
Izvor: Sportske.net

Partizan opet mora da igra majstoricu.

AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Ni peti put Partizan nije uspeo da trijumfuje u Ljubljani, otkad su se Cedevita i Olimpija fuzionisale.

Jednu od najslabijih partija u sezoni Partizan je prikazao večeras u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABa lige, koju je Cedevita Olimpija dobila sa ubedljivih 95:83.

Tako Crvena zvezda još ne zna ko će joj rival biti u borbi za titulu, a odluka će pasti 6. juna u Beogradu.

Partizan je šuterski odlično započeo utakmicu, ređale su se trojke Smailagića, Nanelija i Pantera, ali je opet počela da do izražaja dolazi očajna skok-igra crno-belih, što je i u prvom meču u Beogradu bio najveći problem Partizana.

Tada je Obradovićev tim to nadomestio odličnom energijom u odbrani, ne dozvoljavajući odličnim šuterima rivala da dođu do izražaja, ali večeras je ta energija bila mnogo slabija.

Ljubljančani to koriste, ušli su i oni u svoju šutersku seriju, Jeremić i Ferel pre svih, pa su pred kraj prve četvrtine poveli sa 29:23.

Egzum je uz zvuk sirene pogodio trojku sa pola terena, nakratko je Partizan poveo početkom druge deonice, ali domači zatim prave seriju 9:1, vraćaju rezultatsku prednost koja do poluvremena postaje dvocifrena - 51:41.

Dvostruko više dkokova imala je Cedevita Olimpija u prvom poluvremenu, a ništa se po tim pitanju nije promenilo ni u nastavku. Uz to, kako je meč odmicao, bilo je primetno sve veće samopouzdanje domaćeg tima, pa je uz skakačku dominaciju sve bolje i šutirao.

Potpuno neočekivano, domaći su prelimili utakmicu u svoju korist u trenucoma kada je Jogi Ferel otišao na klupu, a ušli Rebec i Mulalić.

Tek što je ušao, Mulalić pogađa trojku uz faul Pantera, nešto kasnije Rebec pogađa još jednu preko Lesora i Cedevita Olimpija je pred kraj treće četvrtine povela sa 73:59.

Dante Egzum je svojom energijom pokušavao da vrati crno-bele u igru počekom poslednje deonice, ali brojni propusti u odbrani nisu ostali nekažnjeni i domaći su održavali petnaestak poena prednosti.

S obzirom na odličnu igru rezervista, trener Cedevita Olimpije Miro Alilović je imao luksuz da odmara Jogija Ferela sve do pet minuta pre kraja, a čim je ušao, Amerikanac je poentirao i nastavio Partizanovu agoniju u ovom meču.

Kakvu-takvu nadu Partizanu dao je Jam Madar sa svoja dva vezana pogotka kojima su crno-beli smanjili na 87:76. Posle tajm-auta Partizan je prišao i na osam poena razlike, ali onda Ferel uzvraća najpre novim poenima, a onda i sjajnom asistencijom za Dragića koji svojom trojkom stavlja tačku na ovaj meč.

Jogi Ferel najbolji u pobednipčkoj ekipi sa 21 poenom, 8 skokova i 7 asistencija, Dragić je upisao 12, Omić i Murić po 10 poena, a u Partizanu Panter 24, uz osam skokova, Egzum 16, Naneli 14, Lesor 11 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke