Partizan pripreme počeo pobedom, novajlije debitovale, Jaramaz se raspucao

Autor: Sportske Net
petak 08.09.2023.
22:03
Izvor: Sportske.net

Neizvesno do kraja u Laktašima.

@PartizanBC/Twitter
@PartizanBC/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili su Hapoel iz Jerusalima rezultatom 86:81 u okviru Internacionalnog turnira povodom 50 godina od postojanja Igokee i svoje prve pripremne utakmice. 

Danas su debitovala i nova pojačanja crno-belog tima. U Laktašima su pune tribine, a Partizan je praktično domaćin. 

Na startu meča Ledej je vezao pet poena za vodstvo Partizana. U sedmom minutu meča upisao se i Frenk Kaminski, a pred kraj četvrtine Nanenli je vezao dve trojke za +10 posle prve četvrtine. 

U nastavku tim Aleksandra Džikića je napravio seriju od 11:0 i stigao do izjednačenja. Ponitka i Smailagić su doneli poene Partizanu za povratak u vodstvo. Ponovo je Hapoel vezao sedam poena i preuzeo inicijativu igrajući mnogo konkretnije i produktivnije. Anđušić je trojkom vratio crno-bele u igru, a potom je Kopriovica za kratko vratio prednost beogradskom timu. Ali to je bilo sve, Hapoel je iskoristio svoje šanse i preuzeo vodstvo do kraja poluvremena. 

Po povratku na teren gledala se vrlo neefikasna treća četvrtina. Monotoniju je razbio Doužer i to trojkom, a potom su usledili poeni Koprivice za novi preokret Partizana. Međutim, Rendolf je ubacio trojku, za novo vođstvo Izraelaca pred poslednji kvartal. 

Opet ja Partizan loše otvorio četvrtinu, Hapoel je stekao novu najveću prednost - 72:65. Jaramaz je smanjio tu prednost trojkom sa osam metara. Poenima Ledeja crno-beli stižu do izjednačenja. Partizan je uspeo da se odbrani nekoliko ključnih napada i stekao prednost, koju je na kraju sačuvao za trijumf.

Najefikasniji u Parrizanu Jaramaz je upisao 12 poena, a Ledej i Koprivica po 10, devet Naneli i Anđušić, osam Smailagić, sedam Ponitka, po šest Panter i Pi-Džej Doužer, pet Kaminski.

Kerington je vodio Hapoel sa 13 poena. 

Partizan sutra igra sa ekipom Turk Telekoma od 18.30 časova u Banjaluci.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke