Loše veče crno-belih, Barsa preživela grotlo Arene!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 17.10.2023.
20:34
Izvor: Sportske.net

Partizan slabo branio svoj reket, ali i šut za tri poena.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Drugi poraz Partizana u Evroligi ove sezone, ovoga puta je bolja bila Barselona u "Areni". Čini se da je jasno da crno-belima treba igrač u reketu jer su gosti posebno zahvaljujući ofanzivnom skoku, ali i boljem šutu za tri poena odneli bodove kući. Na kraju - 83:92.

Odlično je utakmicu otvorio Balša Koprivica, čak šest od prvih osam poena crno-belih i to uz dva zakucavanja kada je odlično čitao odbranu gostiju, poveo je Partizan sa 8:4, ali onda pad u igri. 

Serija 10:0 gostiju, sevale su trojke, Laprovitola i Da Silva su predvodili goste, da bi tek Kevin Panter bio taj koji je sa poludistance uspeo da prekine seriju gostiju. 

Ipak, nisu stali košarkaši Barselone, stigli su do 19:10 posle nove trojke Laprovitole koji je bio izuzetno raspoložen na večerašnjem meču. 

Šut, sa druge strane, nije služio košarkaše Partizana, ali je ulaskom Alekse Avramovića konačno beogradski tim zaigrao bolje. Čak tri izgubljene lopte u prvih sedam minuta su kumovale slabom rezultatu, ali i dve nesportske lične greške košarkaša Partizana. 

Neverovatno je kako su lopte izlazile iz koša košarkašima Partizana, ali je odbrana bila na ekstremno visokom nivou. Posle trojke Alekse Avramovića je bilo 23:25, a posle sjajnog ulaza uz dodatno slobodno bacanje crno-belog Čačanina, verujemo da je bilo veoma teško izmeriti decibele u Beogradskoj areni. 

Konačno je Partizan poveo posle pet finti Alena Smailagića i dodatnog slobodnog bacanja, bilo je 30:29, ali je Abrines dokazao da je u sjajnoj formi na drugoj strani pogodivši trojku. Trojka posle slabe odbrane Partizana koju je pogodio Laprovitola naterala je Željka Obradovića da traži tajm-aut, crno-beli su ponovo ušli u kontra-ritam. 

Nije stao Laprovitola, pogodio je i svoju četvrtu trojku za +8, a Kalinić je svojom trojkom, prvom na utakmici, zaokružio prvo poluvreme. 

Dobro je krenulo po Partizan drugo poluvreme. 

Doužer je trojkom smanjio na 5 poena razlike, Naneli sa trojkom na 4 poena minusa, crno-beli su konačno bili u igri zahvaljujući boljem šutu iz igre, ali se Barsa ponovo vratila na +10 i to ponovo zahvaljujući neverovatnom Laprovitoli koji je pogodio i svoju petu trojku večeras.  

Trojka Nanelija na samom početku napada, dobra odbrana, a onda poeni Pantera uz faul Oskara Da Silve za seriju od 6:0 Partizana koju je prekinuo Veseli zakucavanjem na drugoj strani. 

Desio se i kraj niza Kevina Pantera koji je promašio slobodno bacanje posle 69 uzastopno ubačenih, i to je promašio oba. Penal završnica je viđena u trećoj deonici, sve to seče Džabari Parker trojkom za 69:60, što je bio i rezultat za sam početak poslednjih deset minuta. 

Najveću prednost gosti su imali posle novih poena Džabarija Parkera, Partizan je imao velike probleme da pronađe put i do šuta u narednim napadima, ali su gosti napravili tri uzastopna faula za samo minut igre u poslednjoj četvrtini. 

Nije bilo lakih poena, već na 7:25 do kraja utakmice Barsa je ispunila bonus, a Ledej je smanjio na 65:71!

Skok u napadu Barselone je danas prevagnuo, napravili su makar pet u prvih pet minuta poslednje četvrtine i čak i kada su promašivali trojke, Džabari Parker je bio taj koji je, uz Vilija Ernangomeza gospodario reketom, pa je na ulasku u poslednjih pet minuta bilo 71:81.

Taman kad bi se Partizan vratio u igru, usledile bi trojke gostiju, Laprovitola je pogodio i svoju šestu za novu dvocifrenu prednost. 

Kalinićeva trojka za +9 je bila veoma bitna, a kada je Veseli ostao protiv Pantera, bilo je jasno da će gosti odneti čitav plen. 

Naneli najraspoloženiji u napadu, imao je 14 poena, Doužer je dodao 13, Ledej 12, a Avramović i Panter su imali po 11. Laprovitola na drugoj strani 20 poena, čak šest trojki, Vili Ernangomez je imao 15, a Kalinić 7 poena i dve ekstremno bitne trojke. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke