Vratio se Panter i srušio PAO, neviđeni povratak Partizana!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 30.11.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Nije sv bilo kako treba, ali ova pobeda Partizana će se pamtiti!

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Dramatična i iscrpljujuća utakmica u Beogradskoj areni i neverovatna pobeda Partizana protiv Panatinaikosa u okviru 11. kola Evrolige. 

Crno-beli su bili bolji posle produžetka rezultatom 92:87! U regularnom delu je bilo 78:78. U poslednjoj deonici bilo i 10 poena razlike za goste. 

Poveo je Partizan posle trojke Kaminskog, ali se mučio u odbrani, pa smo gledali rezultatsku klackalicu na startu meča. Ipak, PAO je veoma pametno igrao u napadu i postigao 15. poen posle trojke Grigonisa i to na polovini prve deonice. 

Vratio se maskirani Aleksa Avramović za crno-bele, a onda je na teren ušao i Kevin Panter i to kada je gost imao 6 poena viška na svom kontu. 

Kaboklovo zakucavanje, pa onda trojka Alekse Avramovića za 18:19, crno-beli su igrali sjajnu odbranu, gradili koš kako treba. 

Na pet sekundi do kraja prve deonice Kaboklo je poenima smanjio na 20:21, radovala je činjenica da se ekipa Željka Obradovića vratila brzo posle šest poena minusa i da su Avramović i Panter doprineli povratku. 

Grigonis je otvorio trojkom drugu deonicu pošto je ostao potpuno sam, videli smo i jednu nsportsku ličnu grešku Mitoglua nad Vukčevićem, ali smo i pored toga videli veliki broj promašenih šuteva crno-belih. 

PAO je zbog toga stigao do 7 poena viška, nisu ulazili ni ziceri, a onda i tehnička Frenku Kaminskom posle čega je bilo i maksimalnih 8 poena razlike. 

Partizan se vratio trojkom Ledeja uz slobodno bacanje, ali utisak je da su i jedni i drugi igrali slabo u napadu u ovoj deonici. Posle poena Smailagića koji je dočekao ofanzivni skok, Partizan je smanjio na 34:36, da bi Ledej izjednačio na 36:36 na minut do kraja. 

Bila je to serija od 8:0 koja je nastavila da raste posle tehničke klupi Panatinaikosa, da bi proključala Arena nakon zakucavanja Smailagića koji jer zaokružio seriju na 11:0!

Uglavnom, dosta izgubljenih lopti i jednih i drugih u prvom poluvremenu. 

Nešto bolje je Partizan otvorio treću četvrtinu, Lesor je jedini koji je držao goste u igri svojim zakucavanjima. Do velikih 6 poena viška ekipa Partizana je stigla posle kontre i realizacije Ledeja. Usledila je serija slabijih napada Partizana, ali je odbrana bila ta koja je držala plus Partizanu. 

PAO je uspeo preko Mitoglua da izjednači rezultat, ali se pojavljivao Zek Ledej kada je to bilo najpotrebnije večeras za crno-bele. 

Panter je u drugom poluvremenu promašio pet šuteva iz igre, a PAO je posle zakucavanja Lesora stigao do šest poena viška (54:60).

Baš je krenulo nizbrdo posle poena Mitoglua, bilo je 54:62 na osam minuta do kraja, a onda i zakucavanje Nana za ogromnih +10. Doužer je pogodio trojku posle dužeg vremena za Partizan, a onda zakucavanje Kabokla i ponovo je ekipa Željka Obradovića bila u igri!

Naivno primljeni koševi su večeras koštali crno-bele, vratio je PAO 10 poena viška, ali je posle tehničke Lesora Partizan smanjio na 7 poena minusa, a onda zakucavanje Kabokla za novu erupciju na tribinama. 

Doužer je smanjio na 4 poena minusa, a onda neverovatna trojka Grenta!

Onda je na scenu stupio Kevin Panter! Dvojka, pa trojka preko ruke Lesora za 76:78 na minut do kraja! Jedna dobra odbrana, a onda prodor Pantera za 78:78!

Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat, otišlo se u produžetke!

Doužer i Kaboklo su pogodili, a posle novog poena Doužera u stilu Bodiroge, da bi posle poena Pantera Partizan otišao na šest poena viška!

Bilo je to ključno, a Lesor je uspeo da smanji na 4 poena razlike, Slukas sa bacanja na -3, a do kraja je bilo 35 sekundi. Sve je bilo rešeno posle poena Ledeja na asistenciju Pantera.

Ledej danas 23 poena, Doužer 16 poena, dok je Panter postigao 13, ali sve u poslednjoj deonici i u produžetku. Lesor je imao 16 kod protivnika, Nan 19. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke