Čudesnih 15 minuta Partizana, arhiviran i zaprepašćeni Armani!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 07.12.2023.
22:29
Izvor: Sportske.net

Još jedna neverovatna partija crno-belih!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Neverovatna pobeda, još jedna u nizu za Partizan, i ovoga puta posle velikog zaostatka. Crno-beli su fantastičnom igrom u poslednjih 15 minuta rasturili Armani sa 82:69!

Armani je ekipa koja je nešto bolje započela ovaj duel, posebno Maodo Lo zajedno sa Šejvonom Šildsom, imali su gosti nešto više raspoloženih igrača i napravili su u tri navrata pet poena viška. 

Ipak, Partizan bi se vraćao, i to pre svega zahvaljujući fantastičnom Brunu Kaboklu koji je pogodio tri trojke, u jednom trenutku je imao i 12 od 16 poena crno-belih. 

Bilo je i maksimalnih plus 7 za Armani u prvoj četvrtini, a da stvar bude još gora po crno-bele, povredio se Aleksa Avramović koji je u suzama napustio teren, povredio je skočni zglob i bilo je jasno da se večeras više neće vraćati. 

Nakon toga preokret Partizana, odlično su radili u piku košarkaši crno-belih u napadu, Smailagić se naigrao sa Doužerom, a onda trojka Kevina Pantera za prednost od 29:27.

Ipak, posle tajm-auta Armani je napravio seriju 8:0 koju prekida Smailagić autoritativnim zakucavanjem. 

Gosti su održavali prednost, uvek kada bi se Partizan približio, pojavio bi se Šejvon Šilds koji bi pogodio otvorenu trojku, bilo je tu dosta grešaka u odbrani crno-belih koje je sjajan šuter lagano kažnjavao. 

Bilo je i velikih 9 poena viška, a onda je u igru ušao i Ognjen Jaramaz koji je sa par dobrih odbrana uspeo da pokrene ekipu, pa je Partizan smanjio na pet poena minusa pred veliki odmor. 

Držao se Partizan u igri u prvih pet minuta treće deonice, pre svega zahvaljujući solidnoj odbrani, a onda je došlo do popuštanja, trojke gostiju su i dalje bile na veoma visokom procentu, pa je posle jedne koju je postigao Nikolo Meli Armani imao i dvocifrenu prednost od 45:56.

Nastavila je prednost da raste, ogromnih +15 u jednom trenutku jer crno-belima ništa nije išlo u napadu. 

Kao i uvek, i ovoga puta se Partizan vratio! Panterova trojka za 52:62, poeni Ledeja sa linije za slobodna bacanja, pa onda eksplozija Arene posle njegove trojke za -5! Nije bio kraj, Doužer pronalazi način da poentira, pa onda još jedna fantastična odbrana Kevina Pantera koji je i fauliran od strane Šildsa. Kapiten Partizana je smanjio na -1!

Neverovatna serija Partizana koji je od 45:60 stigao do 61:62 na ulasku u poslednju četvrtinu!

Petorka Doužer, Panter, Naneli, Ledej i Kaboklo je zaista napravila neverovatnu razliku.

Nije odmah menjao dobitnu kombinaciju Željko Obradović, a Doužer je preokrenuo rezultat, Partizan je poveo, a onda dvojka Ledeja, pa trojka Nanelija sa osam metara za 70:64! Serija je pre tajm-auta Mesine bila 25:4, a gosti su postigli samo dva poena za 4 minuta poslednje deonice.

Ma, nije bilo načina za Armani da postigne koš u Areni, svih šest igrača Partizana uključujući i publiku su ostavili dušu na parketu, pa smo viđali "er-bol" par puta, par puta šuteve u poslednjim sekundama preko ruke... Nisu mogli ništa više da pogode košarkaši Etorea Mesine.

Panter i Ledej su pogađali na drugoj strani za dvocifrenu prednost, a Tonut je prekinuo seriju od 31:4 na drugoj strani. Trojka Kevina Pantera je sve rešila na minut i po do kraja utakmice. 

Bilo je prekasno za goste, crno-beli stižu do sedmog trijumfa ove sezone u Evroligi!

Kaboklo je imao 16, Panter najefikasniji na kraju sa 19, Ledej je dodao 15, a Naneli 10. U Armaniju Šilds 19 poena, Lo 12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke