''Arena'' zanemela, novi šokantni poraz Partizana! Plej-in je sve dalje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.02.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Još jedna dramatična utakmica u ''Štark areni''!

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Novi šok za ekipu Partizana i novi poraz u dramatičnoj završnici!

Ukupno 14. poraz crno-belih u 26 kola Evrolige, a peti uzastopni računajući i mečeve iz AdmiralBet ABA lige!

Bajern je u dramatičnoj završnici slavio u ''Areni'' sa 79:78, junak trijumfa je Silvan Fransisko koji je pogodio trojku za preokret, a u poslednjoj sekundi Panter je promašio šut za pobedu Partizana.

Sada crno-beli na 11. mestu imaju skor 12-14, a Bajern je prišao na samo pobedu manje.

Ako imamo u vidu neke od prethodnih utakmica, moglo bi se reći da je Partizan dobro započeo ovaj duel, a Naneli i Panter su imali ''mirnu ruku'' u uvodnim minutima meča.

Međutim, kako je meč odmicao, ekipa Bajerna je postajala sve opasnija u šutu za tri poena, na šta je trener crno-belih Željko Obradović posebno upozoravao uoči ove utakmice.

Edvards, Obst i Vajler-Beb su bili izuzetno šuterski raspoloženi, a uz njih se sve više isticao mladi hrvatski centar i bivši član Mege, Danko Branković koji je pod košem pravio najviše problema crno-belima.

Bajern je prvu četvrtinu dobio sa 26:23, a na početku druge gosti su stigli i do sedam poena prednosti, posle trojke Obsta i poena Franciska sa linije penala. Bilo je tada 30:23 za Bajern, Panter je prekinuo tu seriju gostiju, a onda trener Obradović značajno menja petorku. Uveo je u igru Jaramaza, Ponjitku, Kaminskog, nešto ranije i Avramovića i Ledeja i od tog trenutka ekipa Partizana je zaigrala mnogo energičnije u odbrani.

To je poremetilo goste, pogotovo Serža Ibaku koji je brzo stigao do trećeg faula, a onda su Avramović i Kaminski trjokama doneli izjednačenje Partizanu - 37:37.

Branković je i dalje pravio probleme Partizanu, ali je u drugom delu druge četvrtine stao šut Bajerna za tri poena, što je na drugoj strani obilato koristio Frenk Kaminski koji je do kraja prvog poluvremena pogodio čak četiri trojke iz isto toliko pokušaja.

Kaminski je tako doneo preokret crno-belima koji su posle 20 minuta igre vodili sa 45:41.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Bilo je 8:7 za Partizan u pogođenim trojkama posle prvog poluvremena, a možda još zanimljiviji podatak je da su i jedni i drugi sveli izgubljene lopte na minimum - samo po dve na obe strane.

Bilo je veoma važno da crno-beli od početka treće četvrtine zadrže odličnu energiju u odbrani i u tome su uspeli, ponajviše zahvaljujući večeras veoma borbenom Ognjenu Jaramazu.

Iako je Kaminskom stao šut za tri poena, za ''dalekometnu paljbu'' su se pobrinuli Panter i Naneli, a na tri i po minuta do kraja treće deonice Doužer donosi Partizanu i dvocifrenu prednost - 61:51.

Silvan Fransisko je zatim uzvratio svojom prvom trojkom i zaustavio nalet Partizana, a drugu je pogodio pred kraj treće četvrtine i smanjio na 63:59, što je bio rezultat kojim se ušlo u poslednjih 10 minuta igre.

Mučili su se i jedni i drugi u napadu od početka čletvrte deonice i tek posle dva i po minuta igre Jaramaz je bio taj koji je postigao prve poene, za 65:59 u korist Partizana.

Vajler-Beb je uzvratio trojkom na drugoj strani, a Partizan se i dalje mučio u napadu i Ibaka na oko šest minuta do kraja pogađa za 66:64.

Kapiten Panter u tim trenucima postiže poene koji su bili preko potrebni ekipi Partizana za 70:65, a Ibaka je pritom udario Kaminskog u predelu rebara, bez dosuđenig faula.

Fransisko ne da Partizanu da se odvoji, vezao je još pet poena, a onda asistirao za Ibaku i Bajern stiže do izjednačenja na 72:72!

Reagovao je Obradović tajm-autom posle kog Doužer poentira uz velike zasluge Kaminskog u skoku. Gosti ne koriste naredni napad, a Doužer na drugoj strani još jednom poentira i Partizan je vratio četiri poena prednosti sa poluvremena - 76:72!

Posle tajm-auta gostiju, Ibaka je iznudio faul na minut pre kraja, sa linije penala je bio precizan i smanjio je na 76:74. Utakmica je ušla u dramatičan finiš!

Doužer i Kaminski sjajno sarađuju u narednom napadu Partizana, Kaminski stiže do prvih poena u drugom poluvremenu i crno-beli su poveli sa 78:74.

Pablo Laso je reagovao još jednim tajm-autom, a Fransisko je na 42 sekunde do kraja iznudio dva slobodna bacanja. Pogodio je oba i smanjio na 78:76.

Panter na drugoj strani ne pogađa trojku, a Fransisko preko Kaminskog pogađa trojku za šok u ''Areni'' - 78:79!

Kevin Panter je sa 22 poena bio najefikasniji u ekipi Partizana, Kaminski je upisao 14, uz sedam skokova, a Doužer i Naneli po 10.

Kod gostiju Fransisko 20, Ibaka 14 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke