Partizan bez novog preokreta, Zvezda sama na vrhu!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.12.2021.
20:52
Izvor: Sportske.net

Drugi poraz od početka sezone u AdmiralBet ABA ligi pretrpeo je Partizan i večeras prepustio Crvenoj zvezdi prvo mesto na tabeli.

AdmiralBet ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

U derbiju 11. kola, crno-beli su pred svojim navijačima u beogradskoj ''Štark Areni'' poraženi od Cedevita Olimpije rezultatom 96:89.

Partizan je u večerašnji meč ušao oslabljen neigranjem povređenih Kevina Pantera i Rodionsa Kuruca, a gosti su bili silno motivisani da konačno prekinu seriju poraza, što u AdmiralBet ABA ligi, što u Evrokupu.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi, a u drugoj je Partizan uglavnom bio bolji rival, predvođen raspoloženim Avramovićem i Madarom. Međutim, usledio je pad u igri crno-belih pred kraj poluvremena, što Ljubljančani koriste za izjednačenje na 49:49.

Drugo poluvreme otvorio je Ledej svojom trojkom, Partizan je poveo sa 52:49, ali na drugoj strani uzvraćaju Blažič i Radovanović i vrlo brzo je Cedevita Olimpija povela sa 55:52. Ledej je potom pogodio novu trojku za novo izjednačenje - 55:55.

Pravi trojkaški obračun je viđen u tim trenucima, pogađali su i Trifunović dva puta, pa Jogi Ferel na drugoj strani i na sredini trećeg kvartala opet je bilo nerešeno, 61:61.

Nešto kasnije je i Madar pogodio van linije 6.75m, ali sve više problema crno-beli su imali u odbrani što su uglavnom koristili Ferel, Blažič, Pulen. Ljubljančani su pred kraj treće deonice poveli sa 71:67 posle Pulenove trojke posle čega je trener Željko Obradović morao da zatraži tajm-aut.

Međutim, početkom poslednjeg kvartala Hodžić je svojom trojkom doneo sedam poena prednosti gostima, bilo je 77:70, što je trglo i navijače Partizana koji su dodatno pojačali podršku svom timu.

Ali, Pulen se na to nije obazirao, pa je novom trojkom uvećao prednost gostiju na ''plus osam'' - 82:74. Ledej na drugoj strani pogađa samo jedno slobodno bacanje posle preokreta, ali nema energije u odbrani Partizana kao što je to bio slučaj u Laktašima, pa Blažič još jednom trojkom uvećava razliku na 85:75.

Sve veći problem su za crno-bele predstavljala slobodna bacanja, i Madar je počeo da promašuje, ali Ledeju bolje ide u šutu za tri, čime je vratio nadu domaćima, ali Partizan ne može gotovo ništa da odbrani u tim trenucima, Pulen opet pogađa, pa Ferel i već je bilo 89:78 za goste na ulasku u poslednja četiri minuta.

Partizan do kraja nije imao ni snage, ni ideje kako da dođe do preokreta, poput onog protiv Igokee u Laktašima, ili onog večerašnjeg koji je Crvena zvezda napravila u Novom Mestu protiv Krke.

Finiš meča obeležio je i verbalni duel Jogija Ferela sa navijačima Partizana posle isključenja košarkaša Cedevita Olimpije. Prilikom izlaska iz igre na povike sa tribina je uzvraćao ironično, čak i slanjem poljubaca pre ulaska u tunel ka svlačionici.

Jam Madar, koga je večeras u dvorani gledao predstavnik Boston Seltiksa Bred Stivens, upisao je 16 poena, Ledej je bio za poen efikasniji od njega, a Avramović i Mur su upisali po 15 poena.

Kod gostiju, Pulen 19, Blažič 19, Ferel 15, a Murić 14 poena i taj kvartet je pravio najviše problema odbrani Partizana.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke