Partizan - Čekajući najveće pojačanje... Šta se dešava?

Autor: Darko Mitrović
subota 21.09.2019.
10:50
Izvor: Sportske.net

Nova sezona je već na pragu, kad će to ''bombastično'' pojačanje?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana, gledajući rezultate koje su ostvarili tokom pripremnog perioda, ovog leta su možda i nadmašili očekivanja.

Pred znatno izmenjenim timom Andree Trinkijerija padale su i evroligaške ekipe poput Makabija ili Fenerbahčea, kao i silno pojačani Mornar, a u generalnoj probi u ''Areni'' savladan je i atinski AEK posle preokreta sa 86:80.

Sve to je ostvareno bez reprezentativca Stefana Birčevića, koji posle povratka iz Kine tek treba da se potpuno uključi u rad sa novim timom i on bi mogao da crno-belima donese i kvalitet više od početka sezone.

Ali, osim njega, u Partizanu očekuju još jednog igrača. Prema informacijama iz kluba, poslednje pojačanje biće na poziciji beka šutera, trebalo je da to bude Gaudlok, potom su se pominjali i Kilpatrik i Zelden, ali onda je usledilo zatišje u tim spekulacijama, pa se stiče utisak da je serija pobeda tokom pripremama pomalo uljuljkala crno-bele, uz uverenje da im možda to pojačanje i nije preko potrebno u ovom trenutku, odnosno da se ne mora žuriti sa izborom.

U svakom slučaju, prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović je nedavno naglasio da izbor mora da bude pravi, da igrač koji bude doveden mora da opravda epitet pojačanja.

Velike promene crno-beli su napravili i na centarskim pozicijama, tu su sada samo 203 cm visoki Mozli, uz njega i Parahovski (211 cm), a Partizan se odrekao usluga mladog Marka Pecarskog koji je sinoć prešao u FMP.

Mnogo jasnija slika o trenutnom kvalitetu ekipe Partizana i da li je još jedno pojačanje preko potrebno videće se od 26. do 29. septembra na Superkupu u Zagrebu, pogotovo ako dođe i do susreta sa takođe pojačanom Crvenom zvezdom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Saturday, 21.09.2019
11:06

Realno, zasto da placamo beka dok jos ne pocne ABA liga ili se barem jos malo ne priblizi pocetak sezone? Sa izuzetkom njega, tim smo formirali na vreme.