Partizan dobio Monako posle TRI produžetka i dva i po sata košarke, strašni Smailagić (TVITOVI)

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.09.2021.
18:32
Izvor: Sportske.net

Partizanu ne ide "glatko" na letnjim pripremama, ali pobeda je upisana.

KK Partizan NIS
KK Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su Monako sa 120:114 (24:22, 27:14, 18:28, 15:20, 36:30) u okviru turnira koji se održava u Istanbulu.

Duga utakmica okončana je posle čak tri produžetka, Partizan se opet mučio, ali imao je neugodnog rivala protiv sebe. Ipak, još mnogo je posla pred Obradovićem.

Partizan je na krilima Lideja i Pantera otvorio utakmicu protiv "kneževa", koji su uspevali da ostanu u ritmu i meč je u prvoj deonici protekao u "klackalici". Smenjivali su se timovi u vođstvu, a upečatljiva je bila rola Alena Smailagića koji je "vezao" sedam poena u završnici prvog kvartala.

Na suprotnoj strani bio je aktivan Danilo Anđušić, ali Partizan je uz pomoć trojke Lideja vodio posle prve mini-pauze sa 24:22.

Crno-beli su igrali odlično u nastavku. Ističe se trojka iz ugla Nemanje Dangubića, a potom prodor Jama Madara i sjajno zakucavanje Kevina Pantera. Tako su Obradovićevi momci došli do 15 poena razlike i pružili, spram kvaliteta rivala, verovatno najbolju deonicu u dosadašnjem toku priprema.

Anđušić je bio pokretač Monaka na ovom susretu i oni su u trećoj četvrtini uspeli da dođu do rezultatske neizvesnosti. Dobili su je sa 10 poena viška i sve do samog finiša susreta, bili su blizu Partizana.

Vestermanovim poenima, bilo je +3 za beogradski klub na tri minuta pre kraja, da bi isto uradio i Paris Li posle penala Smailagića. Ušlo se u penal završnicu, bilo je očigledno da je i jednima i drugima stalo do trijumfa. Anđušić je smanjio na posed razlike još jednom, a loš napad crno-belih trojkom nije krunisao upravo srpski košarkaš na suprotnoj strani, što bi bio preokret. 

Nije uspelo, tad, ali jeste ubrzo kada je za ti ubacio Brok Motum za 83:84 u korist Monaka. Ipak, Partizan je uspeo da izbori produžetak gde su uglavnom jurili rezultat da bi Smailagić bio ključ do novog vođstva, radeći dobar posao na oba kraja terena. No, ponovo je Anđušić svojim poenima doneo +3, koje je poništio trojkom Madar. To je značilo 91:91 i nove produžetke...

A onda, fantastičnu rolu pružio je Alen Smailagić, najbolji igrač meča. Blokade, trojke, polaganja i Partizan je uspeo da se odvoji od rivala. Nije tu bio kraj, jer je Paris doneo izjednačenje. Igrao se i treći produžetak, a Madarova trojka i dobra odbrana Partizana u finišu stavili su tačku na ovaj dvoipočasovni susret.

Najbolji igrač meča bio je Smailagić sa 32 poena, osam skokova i dve asistencije.

*

*

*

*

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke