Partizan dobio rivala u Evrokupu, dolazi bivši trener Zvezde!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 06.04.2022.
23:09
Izvor: Sportske.net

Venecija izbegla dolazak u Beograd.

Marko Djokovic/Starsport
Marko Djokovic/Starsport

Povezane vesti

Košarkaši Partizana igraće u osmini finala Evrokupa protiv turske Bruse, odlučeno je po završetku večerašnjih utakmica kojim je kompletirana grupna faza drugog po kvalitetu evropskog međunarodnog klupskog takmičenja.

Delovao je sve do večeras da će crno-beli u borbi za četvrtfinale igrati protiv Venecije, ali je italijanski sastav na iznenađenje mnogih nadigrao Gran Kanariju u gostima 76:69 i tako izbegao sudar za jednim od favorita za osvajanje Evrokupa.

Zanimljivo je da Bursu predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević, pa će njegov povratak u Beograd biti podsetnik na period kada je sedeo na klupi večitog rivala crno-belih.

Ekipa Željka Obradovića će ugostiti Bursu 19. ili 20. aprila u „Štark“ areni, a Partizan će biti domaćin i u ukoliko prođe u četvrtfinale. Rival bi im bio bolji iz meča Cedevita Olimpija – Turk Telekom.

Crno-beli bi u polufinalu mogli da se sastaju sa Gran Kanarijom.

U grupi A u sredu je Metropiltan (Kamings 22, Hanter 19) dobio Lietkabelis (Gagić 10p, 6sk) 76:69 i obezbedio treće mesto, dok su Litvanci peti. Andora se trijumfom u gostima protiv Šlonska 95:91 izborila za četvrtu poziciju, a Turk Telekom je slavljem protiv Hamburga 95:70 došao do šestog mesta.

U drugom delu kostura već u četvrtfinalu mogli bi da se sastanu Huventud i Virtus, a ukoliko ne bude iznenađenja pobednik u polufinalu ide na Valensiju.

Plej-of se igra na jednu pobedu na terenu boljeplasirane ekipe.

Parovi osmine finala

Huventud – Ulm

Virtus – Lietkabelis

Metropolitan – Venecija

Valensija – Hamburg

Gran Kanarija – Šlonsk

Andora – Budućnost

Cedevita O. – Turk Telekom

Partizan – Bursa

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke