Nova Partizanova drama, ali sa srećnim krajem!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.11.2023.
22:34
Izvor: Sportske.net

Treća pobeda Partizana u Evroligi ove sezone, pobeda za pamćenje!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U utakmici sedmog kola Evrolige, Partizan je večeras pred krcatim tribinama ''Štrak arene'' dočekao ekipu istanbulskog Fenerbahčea i pose velike borbe slavio sa 85:84!

Ovo je treća pobeda Partizana u sedam odigranih kola, do je Fenerbahče pretrpeo drugi poraz.

Ni jedni, ni drugi nisu bili kompletni, Partizanu su nedostajali Kevin Panter i novajlija Bruno Kaboklo, ali se vratio Mateuš Ponjitka posle povrede, dok u ekipi Fenerbahčea nije bilo povređenih Gudurića, Pjera, Šanlija, Kalatesa...

Fantastična atmosfera na početku meča i prvih nekoliko minuta utakmice tokom kojih je Partizan lako dolazio do poena, pre svega zahvaljujući raspoloženom Naneliju, nagoveštavali su lepe vesti večeras iz naše najveće dvorane.

Ali, ubrzo se takav utisak potpuno promenio.

Od trenutka kada je Partizan poveo sa 15:12 košem Ognjena Jaramaza, usledila je fantastična reakcija gostujućeg tima, koji je našao prava rešenja i u odbrani, i u napadu, napravio seriju 13:0, za vođstvo od 25:15!

Aleksa Avramović i Alen Smailagić su svojim trojkama uspeli tu razliku da prepolove do kraja prvog kvartala, prišli su crno-beli na 27:23, ali u drugoj četvrtini su dozvolili Najdželu Hejs-Dejvisu da se bukvalno poigrava sa njima.

Čak 21 poen je košarkaš Fenerbahčea postigao do kraja prvog poluvremena, a sjajnim šutem za tri poena pomagali su mu i Biberović, Dorsi,  pa su gosti iz Istanbula rutinski održavali desetak poena prednosti čitavim tokom druge četvrtine, mada ih je Hejs-Dejvis u finišu poluvremena odveo i na ''plus 15'' - 54:39.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 56:47 za Fenerbahče, što i nije bila velika razlika, s obzirom na Partizanovu nemoć u odbrani.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Očekivali smo reakciju crno-belih, pre svega u odbrani na početku trećeg kvartala, ali umesto toga dobili smo sjajnu minijaturu Džonatana Motlija, koji je dominirao u skoku i zakucavanjima utišao tribine, pa je Fener stigao do 14 poena prednosti - 61:47.

Ali, postalo je evidentno da gosti imaju znatno više problema u napadu nego u prvom poluvremenu, Partizan je uspevao da se vrati na jednocifren zaostatak, a u finišu treće četvrtine Danilo Anđušić je sa pet poena u nizu smanjio na 67:63.

Početkom poslednje deonice Dožer pogađa trojku za 69:66, probudila se ponovo i publika, pa se osećala sve veća nesugurnost u gostujućem timu.

Nedugo zatim je Kaminski sa linije penala smanjio na dva poena razlike, baš kao i Mateuš Ponjitka, koji je večeras konačno zaigrao posle duže pauze zbog povrede i tek što je ušao na teren, upisao je i svoje prve poene, smanjivši na 71:69.

Na oko šest minuta pre kraja, Partizan preko Kaminskog stiže i do izjednačenja - 73:73, Džonatan Motli je uzvratio novim zakucavanjem, ali već u narednom napadu Motli pravi svoj peti prekršaj i za njega je ovaj meč bio završen.

Kaminski je sa linije penala doneo novo izjednačenje crno-belima, a onda osvojio loptu u odbrani, što crno-beli nisu iskoristili u sledećem napadu.

To kažnjava Tajler Dorsi, svojom trojkom iz kornera na asistenciju Madara, ali na drugoj strani Kaminski vezuje četiri svoja poena za vođstvo Partizana 79:78!

Itudis je rreagovao tajm-autom, posle kog je Ponjitka iznudio faul Hejs-Dejvisa u napadu, ali je Partizanov Poljak zatim promašio čist zicer da uveća prednost crno-belih!

Ušlo se u poslednja tri minuta...

Vilbekin sjajnim prodorom vraća prednost Fenerbahčeu, a Pi Džej Doužer ne koristi dva naredna napada crno-belih.

Na drugoj strani Vilbekin ponovo preuzima odgovornost, još jedan njegov uspešan prodor za 82:79 u korist Fenerbahčea.

Željko Obradović je reagovao tajm-autom, posle kog Kaminski poentira i vraća crno-bele na poen zaostatka, na ulasku u poslednji minut utakmice.

Uspeli su crno-beli zatim da se odbrane, a na 38 sekundi do kraja Smailagić vraća minimalnu prednost Partizanu - 83:82!

Posle Itudisovog tajm-auta, Jam Madar ne pogađa otvoren šut, Anđušić je došao do lopte i na 11 sekundi do kraja iznudio faul Vilbekina!

Bek Partizana bio je precizan oba puta sa linije penala za 85:82, ali su gosti imali još jedan napad.

Vilbekin je iznudio faul Doužera na sedam sekundi do kraja, a onda poput Anđušića na drugoj strani pogodio oba penala i smanjio na 85:84.

Drama je dostigla vrhunac!

A onda, nesporazum Doužera i Kaminskog, izgubljena lopta i poklon napad za goste!

Dorsi je šutirao za pobedu Fenera, ali nije uspeo, 85:84 za Partizan!

Na kraju, Najdžel Hejs-Dejvis najefikasniji u ekipi Fenerbahčea sa 23 poena, od toga 21 u prvom poluvremenu, Dorsi je upisao 18, a Motli 11 poena. U Partizanu Kaminski 15, Naneli i Smailagić po 13 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke