Partizan i dalje ima dve mogućnosti za povratak u Evroligu?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.04.2022.
11:35
Izvor: Sportske.net

Mnogi su mislili da je to najlakše preko Evrokupa, ali...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Eliminacija Partizana iz Evrokupa već u osmini finala, i to pred 20.000 svojih navijača u ''Štark Areni'' protiv turskog Fruti Ekstra Bursaspora, još uvek se komentariše u košarkaškim krugovima širom Evrope.

Verovalo se da je najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović tempirao formu ekipe za ovaj deo sezone, da će Partizan baš sada zaigrati najbolje, ali dogodilo se suprotno. Ono što možda i najviše zabrinjava posle svega jeste neozbiljnost pojedinih Partizanovih igrača u ključnim trenucima i početak slavlja dok utakmica još nije ni bila završena, a da ne govorimo o načinu na koji je odigran poslednji napad u regularnom toku meča posle izjednačenja gostiju.

Partizanovom eliminacijom i njegovim ''srušenim snovima'' se bavi i poznati košarkaški portal ''BasketNews'' koji naglašava da Partizan u prvom poluvremenu nije uspeo da se rezultatski odlepi i stavi do znanja gostima iz Turske da nema šta da traži pred 20.000 ''Grobara''. Ali, kako je Bursaspor održavao rezultatski egal, iz minuta u minut je raslo samopouzdanje kod gostiju, a sve veća nervoza bila je primetna u Obradovićevom timu, pogotovo kada je u nastavku Bursaspor poveo sa osam poena razlike, posle čega je Panter trojkama uz prekršaje uspeo da zaustavi nalet gostiju.

Šta dalje, postavlja pitanje ''BasketNews'' i ujedno u zaključku teksta nudi i odgovor, uz opasku da crno-beli i dalje imaju dve mogućnosti za povratak u Evroligu, što je i glavni cilj crno-belima ove sezone.

''Teško da bi Partizan tako brzo odustao od legende poput Obradovića. Ovo okupljanje je došlo posle svih tih dugih godina i ne zaslužuje da se završi za manje od godinu dana.

Osim toga, Partizan bi i dalje mogao da osvoji AdmiralBet ABA ligu, kao i da se probije u Evroligu preko specijalne pozivnice. Nema potrebe da se stvar komplikuje, jer se više puta pokazalo da je Evrokup klizav teren. Važno je uzeti potrebne lekcije'', navodi pomenuti portal.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke