Partizan i Liga šampiona - Prvi kontakt uspostavljen?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.05.2019.
09:59
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Da je fudbal u pitanju, ovo bi sjajno zvučalo...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Bliži se kraj košarkaške klupske sezone, a u Partizanu još uvek ne mogu sa sigurnošću da kažu u kom evropskom takmičenju će učestovati sledeće sezone, od čega će zavisiti i potezi uprave u predstojećem prelaznom roku.

Naravno, prva želja je Evroliga, od koje se crno-beli nadaju specijalnoj pozivnici, pogotovo ukoliko nemačka Alba uspe da se kroz nemački plej-of plasira u elitu.

U tom slučaju, Partizan bi bio jedan od favorita za taj poziv iz snova, ali moraju crno-beli da razmišljaju i o rezervnim opcijama.

U prethodne dve sezone, Partizan je nastupao u Evrokupu, ali ako ovog leta ne dobije poziv iz Evrolige, postoji mogućnost da crno-beli naprave i zaokret po ugledu na Đorđevićev Virtus iz Bolonje.

Naime, današnji ''Žurnal'' prenosi da su rukovodeći ljudi FIBA Lige šampiona već uputili Partizanu preliminarni poziv u ovo takmičenje, za slučaj da Evroliga ne pozove crno-bele ovog leta.

Crno-beli bi se tako pridružili aktuelnom pobedniku Lige šampiona, pomenutom Virtusu, zatim AEK-u, PAOK-u i mogli bi da imaju velike ambicije u ovom takmičenju.

Ali, o tom potom. Prvo da Bertomeu kaže svoje...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke