Partizan i Pokuševski - Pitanje je trenutka?!

Autor: Mladen Heleta
sreda 17.07.2024.
09:40
Izvor: Sportske.net

Željko Obradović dobija ozbiljnog domaćeg igrača.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Aleksej Pokuševski će uskoro postati košarkaš Partizana, prenosi nekoliko srpskih medija.

Krilni košarkaš navodno je dugo vagao između ostanka u NBA ligi i povratka u Evropu, a prema svemu sudeći prevagu je odnela druga opcija, gde će imati značajniju ulogu nego što bi to bilo u najjačoj ligi sveta.

Ukoliko se ne desi neka nepredviđena okolnost, Pokuševski će postati četvrto zvanično pojačanje kluba posle Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine. 

Još uvek se čekaju potvrde dolazaka Brendona Dejvisa, Sterlinga Brauna, Tajrika Džounsa, Ajzeje Majka, Isaka Bonge, Marija Nakića, Arijana Lakića i Karlika Džounsa.

Ukoliko svi ovi igrači zaista zaduže crno-beli dres, potpuno novi roster Partizana će biti verovatno kompletiran i onda će Željko Obradović biti pred velikim izazovom da sve to ukomponuje pred početak sezone.

Pokuševski se trenutno nalazi sa nacionalnim timom Srbije u Abu Dabiju, gde se naš tim sprema za Olimpijske igre. Već danas ga očekuje meč protiv SAD-a, nakon što je juče u porazu od Australije ubacio tri poena.

Inače, Pokuševski (22) je karijeru počeo u Olimpijakosu, odakle je draftovan 2019. godine sa 17. mesta, da bi potom proveo četiri sezone u Oklahomi, koja ga je trejdovala u Šarlot, a koji ga je otpustio ovog leta.

On je poznat i kao veliki navijač Partizana i kada god je bio u mogućnosti dolazio je na domaće utakmice crno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke